Τελευταία Νέα

Clean Energy Fuels: «Άλμα» 31% για την μετοχή του ανανεώσιμου φυσικού αερίου στην Wall

Clean Energy Fuels: «Άλμα» 31% για την μετοχή του ανανεώσιμου φυσικού αερίου στην Wall
Η εταιρεία εδρεύει στις ΗΠΑ και φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος τροφοδοτεί τα οχήματά του

Άνοδος της τάξεως του 31,5% σημείωσαν οι μετοχές της Clean Energy Fuels, κλείνοντας στα 13,02 δολ. ενδεικτικό της ανοδικής τάσης, το γεγονός ότι περισσότερες από 129,3 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια στη χθεσινή (9/6) συνεδρίαση, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 10 ημερών περίπου 17 εκατομμυρίων μετοχών που διαπραγματεύονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HypeEquity, που αναμεταδίδει το CNBC, η Clean Energy Fuels είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα των εμπόρων λιανικής, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Η τάση της αγοράς

Σημειώνεται ότι η ξαφνική μετατόπιση ενδιαφέροντος στις εταιρείες που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο είναι παράλληλη με την δραστηριότητα στις μετοχές συμπεριλαμβανομένων των AMC, GameStop, Wendy's και BlackBerry. Η "φρενίτιδα Reddit" συνεχίστηκε και σήμερα, με τους μικροεπενδυτές που συντονίζονται μέσω φόρουμ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να επικεντρώνονται στη μετοχή της Clean Energy Fuels, οδηγώντας τη μετοχή της σε άλμα 31%. Η μετοχή της Clover Heath, που στο ίδιο πλαίσιο είχε κερδίσει 85% στην προηγούμενη συνεδρίαση, υποχώρησε κατά 23% την Τετάρτη (9/6).

Η ταυτότητα της Clean Energy Fuels

Η εταιρεία εδρεύει στις ΗΠΑ και φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος τροφοδοτεί τα οχήματά του. Η μείωση της ρύπανσης από τη βιομηχανία μεταφορών είναι ένας σημαντικός στόχος για το έθνος και το καύσιμο του φυσικού αερίου θεωρείται μια εφικτή «γέφυρα».

Το φυσικό αέριο είναι άφθονο και οικονομικά βιώσιμο και υιοθετείται όλο και περισσότερο ως καύσιμο μεταφοράς από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Clean Energy Fuels, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας Total , πουλά  ανανεώσιμο φυσικό αέριο σε φορτηγά και στόλους οχημάτων όπως λεωφορεία αεροδρομίου, προκαλώντας μείωση των συνολικών εκπομπών άνθρακα. Πουλά επίσης συμβατικό φυσικό αέριο. Μεταξύ των συνεργατών της είναι το Amazon.com (AMZN).

Παράλληλα, ο Jim Cramer του CNBC ζύγιζε την ξαφνική άνοδο της εταιρείας, λέγοντας μέσω μηνύματός του στο twitter προς τους επενδυτές ότι «χρειάζεται προσοχή, καθώς η εταιρεία δεν είχε πραγματική αύξηση εσόδων και σχεδόν καμία κερδοφορία σε μια δεκαετία». Στη συνέχεια συμπλήρωσε όμως, ότι «οι συμφωνίες της Clean Energy Fuels με τις Amazon, Total και BP είναι σημάδια που δείχνουν τα αισιόδοξα potentials που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης