Τελευταία Νέα

GWEC: Προσθήκη 20 GW αιολικής ισχύος μεταξύ 2021 -2025 στην Ινδία

GWEC: Προσθήκη 20 GW αιολικής ισχύος μεταξύ 2021 -2025 στην Ινδία
H πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη 1,1 GW από το προσδοκώμενο 3,3 GW του 2020

Η Ινδία αναμένεται να εγκαταστήσει πάνω από 20 GW αιολικής ισχύος μεταξύ 2021 και 2025, ποσοστό ανάπτυξης σχεδόν 50%, σύμφωνα με ανάλυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και της MEC Intelligence. Σημειώνεται ότι η χώρα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 39,2GW.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη 1,1 GW από το προσδοκώμενο 3,3 GW του 2020. Έως το 2023 προβλέπονται έργα συνολικής ισχύος 10,3 GW, ενώ μετά ακόμα 10 GW, ανέφεραν οι GWEC και MEC Intelligence.

Οι αναγκαίες δράσεις

Προκειμένου η Ινδία να πετύχει τους στόχους της και να απαλλαγεί από τον άνθρακα, χρειάζεται μεγαλύτερη συναίνεση και συντονισμός μεταξύ κεντρικών και κρατικών κυβερνήσεων γύρω από τους στόχους της αιολικής ενέργειας, τη χρήση της αλυσίδας εφοδιασμού και τον ορισμό ενός σαφούς χάρτη πορείας της αγοράς.

Ο ιδρυτής του MEC Intelligence, Sidharth Jain, δήλωσε: «Η αγορά αιολικής ενέργειας της Ινδίας προχώρησε πέρυσι με νέες προσφορές, νέα κεφάλαια και νέες πολιτικές. Ο άνεμος θα είναι ο κεντρικός άξονας των χαρτοφυλακίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ΑΠΕ αποτελούν σήμερα λιγότερο από το 10% του ενεργειακού πίνακα της χώρας, με στόχο να έχουν ξεπεράσει το 30% έως το τέλος αυτής της δεκαετίας.

«Θα δούμε υψηλότερα έσοδα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που ταιριάζουν με τις ανάγκες του αγοραστή, που σημαίνει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκείνη τη στιγμή και την ποιότητα που χρειάζονται. Το 2020, είδαμε μια σαφή τάση υβριδικών έργων. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπάθησαν να βρουν τρόπους για την αναβάθμιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώνοντας παράλληλα το κόστος ολοκλήρωσης των ΑΠΕ. Αν και οι εταιρείες θεωρούν τις ΑΠΕ ως ένα βασικό εργαλείο αειφορίας, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο ποσοστό έργων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης