Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Έμπρακτο» ενδιαφέρον της BP για τις ΑΠΕ - Η συμμετοχή της σε ισχυρή κοινοπραξία

«Έμπρακτο» ενδιαφέρον της BP για τις ΑΠΕ - Η συμμετοχή της σε ισχυρή κοινοπραξία
Οι Statkraft και Aker Offshore Wind είχαν προηγούμενο δεσμό μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας τον Ιανουάριο

Mε «συμπαίκτες» την Statkraft και την Aker Offshore Wind η BP συνθέτει μια κοινοπραξία που έχει για στόχο την υποβολή προσφοράς για την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού project στη Νορβηγία.

Η κοινοπραξία, στην οποία κάθε μέλος θα κατέχει ένα τρίτο μερίδιο ιδιοκτησίας, σκοπεύει επίσης να διερευνήσει ευκαιρίες παροχής καθαρής ισχύος για ηλεκτροδότηση υπεράκτιων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι Statkraft και Aker Offshore Wind είχαν προηγούμενο δεσμό μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας τον Ιανουάριο. «Η ευνοϊκή τοποθεσία της SN2 αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την εξαγωγή ενέργειας σε τοπικές και γειτονικές αγορές» τόνισε η BP.

«Βλέπουμε ευκαιρίες»

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της BP για το αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, Dev Sanyal, η «εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα και βλέποντας μεγάλες ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «Έχουμε δεκαετίες υπεράκτιας εμπειρίας στη Βόρεια Θάλασσα και θα φέρουμε επίσης τις εκτεταμένες εμπορικές μας δυνατότητες και τις ισχυρές σχέσεις μας στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με την Aker και τη Statkraft, πιστεύουμε ότι αυτή η κοινοπραξία θα αναπτυχθεί αποτελεσματικά και αποδοτικά, παρέχοντας καθαρή ισχύ για τις ευρωπαϊκές αγορές και αλλά και για τον απαραίτητο εφοδιασμό της Νορβηγίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen πρόσθεσε: «Έχουμε εκτεταμένη ικανότητα από την ανάπτυξη και τη λειτουργία της χερσαίας αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο και την εμπειρία σε σημαντικά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Η ισχυρή ανάπτυξη, το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας και η συμμετοχή βιομηχανικών και χρηματοοικονομικών παραγόντων δείχνουν τον αυξανόμενο ρόλο που θα διαδραματίσει η υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ευρώπη. Η συνεργασία μας με την Aker και την BP θα δημιουργήσει σημαντική αξία και θα συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης