Ενέργεια

Repsol: Παρουσίαση του νέου «πράσινου» χρηματοδοτικού πλαισίου στους επενδυτές

Repsol: Παρουσίαση του νέου «πράσινου» χρηματοδοτικού πλαισίου στους επενδυτές
Η Repsol έγινε μια από τις πρώτες εταιρείες πετρελαίου που εξέδωσε πράσινο ομόλογο το 2017

Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Repsol προχώρησε στην πρόσληψη τραπεζών για να παρουσιάσουν ένα νέο πλαίσιο χρηματοδότησης σε επενδυτές, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να εκδώσει ομόλογα που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, σύμφωνα με επικεφαλής διευθυντή της εταιρείας.

Η HSBC και η Natixis έχουν διοριστεί για να βοηθήσουν την ισπανική εταιρεία να παρουσιάσει το νέο πλαίσιο στους επενδυτές από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, η Repsol θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα που συνδέονται με την αειφορία, πράσινα ομόλογα και τα λεγόμενα «μεταβατικά» ομόλογα.

Η πρωτιά της Repsol

Η Repsol έγινε μια από τις πρώτες εταιρείες πετρελαίου που εξέδωσε πράσινο ομόλογο το 2017, αλλά επικρίθηκε τότε για αυτή την στρατηγική κίνηση. Πολλοί απέδωσαν κίνητρο σε ιδιοτελείς σκοπούς της εταιρείας για την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα δαπανούνταν για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διυλιστηρίων της.

Η Repsol θα χρησιμοποιoύσε τα χρήματα που συγκέντρωσε για την αναβάθμιση εξοπλισμού που ελαττώνει τις εκπομπές ρύπων. Αλλά ένα σώμα που ονομάζεται «Climate Bonds Initiative» ισχυρίστηκε πως η εταιρία δεν είχε τα διαπιστευτήρια για να περιληφθεί στο δείκτη της.

Έκτοτε, ένας μεγάλος τομέας χρηματοδότησης έχει ανοίξει γύρω από τα λεγόμενα «μεταβατικά» ομόλογα - το χρέος που εκδίδεται από ρυπογόνες εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν μια μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο λειτουργικό πλαίσιο.

«Έτσι με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία κινείται σωστά προς την υλοποίηση των προφορικών της δεσμεύσεων για να καταστεί ένας Οργανισμός μηδενικών εκπομπών έως το 2050» καταλήγει η Repsol.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης