Επικαιρότητα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan στις Βρυξέλλες

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan στις Βρυξέλλες

Kυβερνητικές πηγές: Έσπασε ο πάγος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.  
Πιο συγκεκριμένα, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά και διήρκεσε μία ώρα.
Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.
Yπενθυμίζεται ότι η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 5:20 μ.μ. μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
 
Σε αυτή έδωσαν το παρών μόνο δύο διερμηνείς, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συναντήσεις, οπότε οι δύο ηγέτες περιβάλλονταν από πολυμελείς αντιπροσωπείες.
«Η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου με τη γείτονα και Σύμμαχό μας Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής», δήλωνε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας σήμερα στο Φόρουμ των Βρυξελλών που συνδιοργανώνουν το ΝΑΤΟ και το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των Ηνωμένων Πολιτειών (GMF).
Από τη μεριά του, o Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη η Βορειοατλαντική Συμμαχία να δράσει άμεσα και αποφασιστικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε το αύριο, να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια επιδιώκοντας προσωπικά συμφέροντα.
Αντίθετα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δράσουμε τώρα».

Τι ήθελε η Αθήνα

Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε να έχει μια καθαρή, ανοιχτή και σε βάθος συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο, παραθέτοντας τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα θέματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η συνάντηση έγινε πριν τις επαφές του Erdogan με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden αλλά και με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως π.χ. με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, επομένως ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δώσει το στίγμα των ελληνικών προθέσεων και να αποτιμήσει τη στάση του Erdogan και της Τουρκίας για το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης