Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πιθανή διαρροή ραδιενέργειας σε κινεζικό πυρηνικό σταθμό

Πιθανή διαρροή ραδιενέργειας σε κινεζικό πυρηνικό σταθμό
Ο πυρηνικός σταθμός "βρίσκεται εντός του επιτρεπόμενου πλαισίου λειτουργίας και ασφάλειας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Framatome

Η Framatome, θυγατρική του γαλλικού ομίλου EDF, ανακοίνωσε χθες (14/6) ότι παρακολουθεί "την εξέλιξη μίας από τις παραμέτρους λειτουργίας" του πυρηνικού σταθμού της Ταϊσάν (Taishan) στην νότια Κίνα, αφού το CNN μετέδωσε πληροφορίες για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις.

Ο πυρηνικός σταθμός "βρίσκεται εντός του επιτρεπόμενου πλαισίου λειτουργίας και ασφάλειας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Framatome, η οποία συμμετείχε στην κατασκευή του κινεζικού πυρηνικού σταθμού.


Πιθανή διαρροή

Το CNN, βασιζόμενο σε επιστολή που απηύθυνε η Framatome προς το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, έκανε λόγο για πιθανή "διαρροή" στον κινεζικό πυρηνικό σταθμό, στον οποίο λειτουργούν δύο αντιδραστήρες EPR γαλλικής τεχνολογίας, κατασκευασμένοι από την EDF.

Οι δύο αντιδραστήρες του σταθμού είναι προς το παρόν οι μόνοι αντιδραστήρες EPR σε λειτουργία στον κόσμο Σύμφωνα με το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο, οι κινεζικές αρχές ασφαλείας επικαλέσθηκαν τις αποδεκτές, εντός των ορίων τιμές ραδιενέργειας στο εξωτερικό του πυρηνικού σταθμού για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του.

Ο πυρηνικός σταθμός «βρίσκεται εντός του επιτρεπόμενου πλαισίου λειτουργίας και ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Framatome, η οποία συμμετείχε στην κατασκευή του κινεζικού πυρηνικού σταθμού.

Από την πλευρά του, το China General Nuclear Power Group (CGN) που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι περιβαλλοντικοί δείκτες είναι «κανονικοί». Στην Γαλλία, η κυβέρνηση, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (CEA), η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) και το EDF δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το γεγονός.Στην Γαλλία, η κυβέρνηση, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (CEA), η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) και το EDF δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το γεγονός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης