Ενέργεια

Σιγκαπούρη: Δεκαετή συμφωνία της Pavilion Energy με την BP για την αγορά LNG

Σιγκαπούρη: Δεκαετή συμφωνία της Pavilion Energy με την BP για την αγορά LNG
Στόχος η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας

Η Pavilion Energy της Σιγκαπούρης υπέγραψε μια δεκαετή συμφωνία για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη μονάδα της BP στη Σιγκαπούρη από το 2024, καθώς η πόλη- επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της με φυσικό αέριο.
Η μακροπρόθεσμη δεσμευτική συμφωνία πώλησης και αγοράς LNG (SPA) αφορά την προμήθεια περίπου 0,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως στη Σιγκαπούρη, ανέφεραν η Pavilion και η BP σε κοινή ανακοίνωση χωρίς να δώσουν οικονομικές λεπτομέρειες.
Αυτή είναι η τρίτη μακροπρόθεσμη συμφωνία που η Pavilion, ιδιοκτησία της κρατικής Temasek Holdings (TEM.UL), υπέγραψε από τον Νοέμβριο. Οι άλλες δύο συμφωνίες ήταν με την Chevron Corp (CVX.N) και την Qatar Petroleum Trading.
Η Σιγκαπούρη προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου καθώς οι μακροχρόνιες συμβάσεις με αγωγό φυσικού αερίου με τη γειτονική Ινδονησία αρχίζουν να λήγουν από το 2023.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pavilion και η BP θα στοχεύουν επίσης στην από κοινού ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας ποσοτικοποίησης και αναφοράς αερίων θερμοκηπίου, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι η μεθοδολογία θα καλύψει τις εκπομπές από τον τερματικό σταθμό εκκένωσης.

Κατά την έκδοση διαγωνισμού αγοράς για LNG πέρυσι, η Pavilion είχε ζητήσει από τους πιθανούς προμηθευτές να περιγράψουν τις προσπάθειές τους για μείωση του άνθρακα, επειδή στοχεύει τελικά να κάνει τις αγορές της ουδέτερες ως προς τον άνθρακα.
Κορυφαίοι traders και καταναλωτές της βιομηχανίας αναζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις εκπομπές άνθρακα και μεθανίου στην αλυσίδα αξίας του φυσικού αερίου εν μέσω μιας παγκόσμιας ώθησης για την απελευθέρωση του άνθρακα.
Ενώ το LNG θεωρείται γενικά καθαρότερο καύσιμο από τον άνθρακα ή το πετρέλαιο, δεν υπάρχει αποδεκτό πρότυπο για τη μέτρηση των εκπομπών από την παραγωγή και τη μεταφορά του καυσίμου, το οποίο πρέπει να ψύχεται σε μείον 162 βαθμούς Κελσίου (μείον 260 βαθμούς Φαρενάιτ).
Ο Eugene Leong, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος εμπορίου και ναυτιλίας της BP στην Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η συμφωνία με την Pavilion όχι μόνο θα βοηθήσει στον εφοδιασμό της Σιγκαπούρης με LNG, αλλά και θα "συν-αναπτύξει μια μεθοδολογία για τον ποσοτικό προσδιορισμό της έντασης του άνθρακα που σχετίζεται με την προσφορά "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης