Διεθνή

«Παγωμένα» χαμόγελα στη συνάντηση Biden - Putin - Συμφωνία για επιστροφή πρεσβευτών

tags :
«Παγωμένα» χαμόγελα στη συνάντηση Biden - Putin - Συμφωνία για επιστροφή πρεσβευτών
Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συζήτηση των δυο ηγετών μετά από σχεδόν δυο ώρες - «Σε ευχαριστώ για το μακρύ ταξίδι που έκανες για να συναντηθούμε» είπε ο Putin - «Θα εργαστούμε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος» απάντησε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

(Upd) Η κατ' ιδίαν συζήτηση του προέδρου των ΗΠΑ J. Biden και του ρώσου ομολόγου του V. Putin, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, A. Blinken και S. Lavrov, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δυο ώρες (ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για μια ώρα και 15 λεπτά), ενώ ακολούθησαν διευρυμένες συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών ΗΠΑ και Ρωσίας.
Η διευρυμένη σύνοδος ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, μετά από περίπου μια ώρα.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί επίσημα για τη σύνοδο κορυφής έχουν πλέον τελειώσει.
Ο Biden πάντως, αποχώρησε από τη βίλα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί, η αρχική σύνοδος Biden - Putin, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών, κράτησε 93 λεπτά, ακολούθησε διάλειμμα 45 λεπτών, ενώ η δεύτερη, διευρυμένη, συνεδρία είχε διάρκεια 65 λεπτών.
Λίγο πριν αποχωρήσουν οι κάμερες και οι εκπρόσωποι του Τύπου για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του Αμερικανού με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Putin ευχαρίστησε τον Biden για την «πρωτοβουλία του να συναντηθούν».
«Ξέρω πως έκανες ένα μακρύ ταξίδι και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.
Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία έχουν αρκετά θέματα μεταξύ τους και η επίλυσή τους απαιτεί συνάντηση στο υψηλότερο επίπεδο.
Ελπίζω πως η συνομιλία μας θα είναι παραγωγική» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Biden, από την πλευρά του, είπε πως οι δυο τους θα «εργαστούν πάνω σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος».



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης