Solar Energy UK: Τριπλασιασμός της χωρητικότητας φωτοβολταϊκών για τους στόχους του 2030

Solar Energy UK: Τριπλασιασμός της χωρητικότητας φωτοβολταϊκών για τους στόχους του 2030
Η Solar Energy UK δήλωσε ότι η αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τους στόχους του στα τέλη της δεκαετίας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να τριπλασιάσει την ηλιακή χωρητικότητα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους μηδενικού άνθρακα έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση της Solar Energy UK.

Ο οργανισμός του κλάδου θα υποβάλει το αίτημα σήμερα κατά την έναρξη του χάρτη πορείας του για την ανάπτυξη των ηλιακών έργων τα επόμενα οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα, η έκθεση με τίτλο «Lighting the way» παροτρύνει τη Westminster να καθορίσει πολιτικές και ρυθμιστικές αλλαγές για τον ηλιακό τομέα που θα επέτρεπαν στη βιομηχανία να παραδώσει 40GW επιχειρησιακής χωρητικότητας.

«Επιτακτικές αλλαγές»

Η Solar Energy UK δήλωσε ότι η αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τους στόχους του στα τέλη της δεκαετίας. Ο οργανισμός ζητά επίσης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να «δείξει υψηλότερη φιλοδοξία» για τη βιομηχανία, δηλώνοντας ότι υπό την τρέχουσα πρόοδο περίπου 11 GW ηλιακής ενέργειας θα χρειαζόταν ακόμη για να ικανοποιηθεί το σημείο αναφοράς της κλιματικής αλλαγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solar Energy UK, Chris Hewett, δήλωσε: «Οι εταιρίες που ειδικεύονται στην ηλιακή ενέργεια, βρίσκονται σε ισχυρή θέση να επιτύχουν την ανάπτυξη που απαιτείται για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το κλίμα. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα για να επιταχύνει την ανάπτυξη για να διασφαλίσει την επίτευξη των στόχων για καθαρό μηδέν.

Οι θέσεις εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη και η μαζική μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι όλα έτοιμα. Η ηλιακή ενέργεια είναι προσιτή, αξιόπιστη και εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό. Κάθε επιπλέον μονάδα ηλιακής ενέργειας που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνει την ποσότητα άνθρακα και φυσικού αερίου που καίμε σήμερα. Ενδέχεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην πράσινη οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου».

Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι ο τριπλασιασμός της ηλιακής ενέργειας του ΗΒ έως το 2030 θα μπορούσε να μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 21,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως, καθώς τα ορυκτά καύσιμα αντικαθίστανται με καθαρότερη ισχύ και «δημιουργούν 13.000 θέσεις εργασίας αξίας 17 δισ. λιρών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης