Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΕ: Προς χαλάρωση για τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΕΕ: Προς χαλάρωση για τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Στόχος να επιτρέψουν στις χώρες της ΕΕ να επιδοτούν έως και το 100% των έργων ανανεώσιμης ενέργειας

Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ εξετάζουν αλλαγές στη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων για να επιτρέψουν στις χώρες της ΕΕ να επιδοτούν έως και το 100% των έργων ανανεώσιμης ενέργειας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , καθώς το μπλοκ επιδιώκει την επίτευξη φιλόδοξων πράσινων στόχων.
Οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των εκτελεστικών αρχών της ΕΕ των κλιματικών, ενεργειακών και περιβαλλοντικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις (EEAG), οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν έως το τέλος του έτους.

H Vestager

"Η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα σημαντικό ποσό βιώσιμων επενδύσεων. Αν και ένα σημαντικό μερίδιο θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, η δημόσια υποστήριξη θα διαδραματίσει ρόλο στη διασφάλιση της γρήγορης μετάβασης στην πράσινη χώρα", ανέφερε σε ανακοίνωση η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager.
Επεσήμανε ότι οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέψουν στις χώρες της ΕΕ να εισαγάγουν νέα μέσα και έργα βοήθειας καθώς οι καθαρές μεταφορές, η ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και η βιοποικιλότητα θα μπορούσαν επίσης να χρηματοδοτηθούν πλήρως από χώρες της ΕΕ.

Φυσικό Αέριο

Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να συμβουλευτούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με επιδοτούμενα έργα ως μία από τις πολλές διασφαλίσεις για να εξασφαλίσουν ότι η κρατική ενίσχυση είναι αποτελεσματική και περιορίζεται σε ό, τι χρειάζεται.
Οι νέες επενδύσεις στο φυσικό αέριο θα καλυφθούν από τους αναθεωρημένους κανόνες, εφόσον είναι συμβατοί με τους κλιματικούς στόχους του μπλοκ για το 2030 και το 2050.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν προθεσμία έως τις 2 Αυγούστου για να υποβάλουν σχόλια πριν η Επιτροπή λάβει την τελική απόφαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης