Ενέργεια

Τον ενεργειακό... χαβά της η BP - Η νέα επένδυση στην Ισπανία

Τον ενεργειακό... χαβά της η BP - Η νέα επένδυση στην Ισπανία
Η Ισπανία αποτελεί εξέχοντα επενδυτικό προορισμό ΑΠΕ για εταιρείες κολοσσούς

H επέκταση των δραστηριοτήτων της BP προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Είναι γεγονός ότι οι «πιέσεις» της αγοράς και των επενδυτών για την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών, έχει οδηγήσει τους τελευταίους σε νέες στρατηγικές επιλογές και αποφάσεις.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της μεταστροφής, η  μονάδα ηλιακής ενέργειας της BP, η Lightsource bp (διαβάστε ΕΔΩ για Ελλάδα) θα αναλάβει ένα χαρτοφυλάκιο έργων φωτοβολταϊκής ενέργειας με συνολική δυναμική 700 MW από την Grupo Jorge, μια εταιρεία με assets σε χοιρινό κρέας, γεωργία και ανανεώσιμη ενέργεια.

Μάλιστα, η εν λόγω εξαγορά αποτελείται από τρία έργα που βασίζονται στην Αραγονία, δύο στη Σαραγόσα (292 MW και 130 MW) και το τρίτο (281 MW) στην Huesca, τα οποία η Lightsource BP θα κατασκευάσει το επόμενο έτος. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους συμβαλλόμενους να συμφωνήσουν συμφωνίες αγοράς ενέργειας για την ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια που θα παραχθεί.

«Ζητούμενο η ποιότητα»

Ο επικεφαλής της Lightsource BP για την Ισπανία, Fernando Roger υπογράμμισε ότι: «Η ποιότητα και οι αξιόπιστες τοπικές συνεργασίες είναι το κλειδί για την πρόοδό μας σε ολόκληρη την Ισπανία και ανυπομονούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις και τις δραστηριότητές μας σε ολόκληρη την περιοχή.

Επιπλέον, οι εξελίξεις γύρω από την ηλιακή ενέργεια προσφέρουν πολλές επιπλέον ευκαιρίες για οικονομική πρόοδο, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ενίσχυση της βιοποικιλότητας. Εμείς θέλουμε να συνάψουμε συνεργασίες με τοπικούς φορείς και κοινότητες, έτσι ώστε διαμορφώσουμε περαιτέρω τα σχέδιά μας και να συνδέσουμε αυτά τα έργα στο δίκτυο».

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ισπανία αποτελεί εξέχοντα επενδυτικό προορισμό ΑΠΕ για εταιρείες κολοσσούς. Μεταξύ αυτών οι Total, Repsol, Gapl, οι οποίες έχουν αγοράσει assets τους τελευταίους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης