Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Porsche θα ιδρύσει κοινοπραξία με γερμανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών

Η Porsche θα ιδρύσει κοινοπραξία με γερμανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών
Η Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι μονάδες μπαταριών σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η πολυτελής μονάδα σπορ αυτοκινήτου της Volkswagen, η Porsche AG, δημιουργεί μια κοινή επιχείρηση με την Customcells για την παραγωγή μπαταριών υψηλής απόδοσης που θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους φόρτισης, ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Η συνεργασία με την Customcells, μια εταιρεία στη νότια Γερμανία που ειδικεύεται σε κυψέλες ιόντων λιθίου, θα στοχεύει στην παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τα πρωτότυπα που χρησιμοποιούνται στα τρέχοντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Porsche, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Ασία για τις μπαταρίες καθώς επικεντρώνονται στα ηλεκτρικά μοντέλα για να επιτύχουν αυστηρότερους στόχους εκπομπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός από τη μείωση του χρόνου φόρτισης, η βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας σημαίνει μείωση της ποσότητας πρώτων υλών που απαιτείται στις μπαταρίες για την επίτευξη του ίδιου εύρους. Θα μειώσει επίσης το κόστος παραγωγής της μπαταρίας, καθιστώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα υψηλό διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ στην κοινή επιχείρηση στην οποία θα κατέχει το 80%.

Η μονάδα παραγωγής στοχεύει να έχει χωρητικότητα 100 κιλοβατώρες, η οποία θα μεταφράζεται σε περίπου αρκετές μπαταρίες για 1.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Oliver Blume δήλωσε τον Απρίλιο ότι η εταιρεία ήθελε να επιταχύνει τη μονάδα ηλεκτρονικής κινητικότητας με σχέδια για έναεργοστάσιο στο Tuebingen για την κατασκευή κυψελών μπαταρίας. Εκείνη την εποχή δεν είπε εάν η Porsche θα αναζητούσε έναν εταίρο κοινοπραξίας.

Η Customcells εδρεύει στο Tuebingen.

Η μητρική εταιρεία της Porsche, Volkswagen, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι μονάδες μπαταριών σε ολόκληρη την Ευρώπη και να επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης