Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 586 μονάδες κέρδισε ο Dow, άνοδος 4,2% για τον S&P 500 energy sector

Wall Street: 586 μονάδες κέρδισε ο Dow, άνοδος 4,2% για τον S&P 500 energy sector
Ο S&P 500 κέρδισε 1,4% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,79%

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα 21.6.2021 καθώς η αγορά αντιστάθμισε μερικές από τις απότομες απώλειες που προκλήθηκαν από την αλλαγή πολιτικής της Federal Reserve.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 586 μονάδων, ή 1,76%, στις 33,876 μονάδες ανακάμπτοντας από τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Οκτώβριο.

Ο S&P 500 κέρδισε 1,4% στις 4.224 μονάδες, μόλις 1% από το υψηλό ρεκόρ.

Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 4,29% στις 408,75 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite ήταν σχετικά χαμηλής απόδοσης με κέρδος 0,79% στις 14,141 μονάδες, καθώς ορισμένα βασικά τεχνολογικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Nvidia και Netflix βρέθηκαν στο κόκκινο.

Οι μετοχές commodity που χτυπήθηκαν σκληρά την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν σε ρημπάουντ την αγορά τη Δευτέρα, καθώς ο τομέας ενέργειας S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν 3%.
Η Devon Energy και η Occidental Petroleum σημείωσαν άνοδο 4% η κάθε μια ενώ οι Exxon και Chevron σημείωσαν αύξηση 2%.

Το άνοιγμα των οικονομιών οδήγησαν τις Norwegian Cruise Line, Gap και Boeing υψηλότερα. Οι τράπεζες όπως η JPMorgan, η Bank of America και η Goldman Sachs ανέκαμψαν επίσης.Οι τομείς που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη οδήγησαν στο sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο τομέας χρηματοοικονομικών και υλικών S&P 500 έχασε περισσότερο από 6% την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ενέργεια υποχώρησε περισσότερο από 5% και οι βιομηχανία μειώθηκε περισσότερο από 3%.

Οι μετοχές των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις νέες οικονομικές προβλέψεις από την Fed και οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η κεντρική τράπεζα αύξησε την Τετάρτη τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τις προβλέψεις για την αύξηση των επιτοκίων το 2023.

«Η πώληση που προέρχεται από την Fed μοιάζει να ήταν υπερβολική», δήλωσε η Fiona Cincotta, ανώτερη αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο City Index. «Η ξαφνική χαοτική μετατόπιση της Fed την περασμένη εβδομάδα, με δύο αυξήσεις επιτοκίων που αναμένονται τώρα το 2023 έπιασαν την αγορά χωρίς άμυνα.»

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης