Ενέργεια

Τα 75 δολάρια άγγιξε το Brent, για πρώτη φορά από το 2019 - Στα 73 δολ. κινείται το αργό

Τα 75 δολάρια άγγιξε το Brent, για πρώτη φορά από το 2019 - Στα 73 δολ. κινείται το αργό
Η συνάντηση του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τρίτη 22/6/2021 μετά την άνοδο του Brent πάνω από 75 $ το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, με τις τιμές να υποστηρίζονται από μια ισχυρή προοπτική ζήτησης και καθώς ο ΟΠΕΚ + ξεκινά συζητήσεις για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Περί τις 18:36 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,29% στα 74,68 δολάρια το βαρέλι αφού νωρίτερα έφθασε τα 75,30 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Απριλίου 2019.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν στα 73,01 δολ. με απώλειες 0,88%

Ο ΟΠΕΚ + συζητά για μια σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τους ακριβείς όγκους, ανέφερε μια πηγή του ΟΠΕΚ + την Τρίτη.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, που είναι  γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, επιστρέφουν ήδη 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) στην αγορά από το Μάιο έως τον Ιούλιο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να χαλαρώσουν σταδιακά οι περικοπές ρεκόρ της παραγωγής του περασμένου έτους, καθώς η ζήτηση είχε πληγεί από την πανδημία.
Η συνάντηση του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.
Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ως απάντηση στην παγκόσμια διάθεση εμβολίων και στην αναμενόμενη αύξηση των θερινών ταξιδιών. "[Λόγω] των σφιχτών φυσικών αγορών και των υγιών αντιλήψεων της ζήτησης, ο κίνδυνος παραμένει προς τα πάνω", σύμφωνα με την PVM.

Η BofA Global Research αύξησε τις προβλέψεις της για το Brent για το τρέχον έτος, λέγοντας ότι η αυστηρότερη προσφορά πετρελαίου και η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν το πετρέλαιο στα 100 $ το βαρέλι το 2022.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP (BP.L), Bernard Looney, δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ότι υπήρχε "πολύ ισχυρή πιθανότητα" να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα τιμών κατά τα επόμενα χρόνια "και αν το κάνουν, είναι πολύ καλό για τη στρατηγική μας".
Οι διαπραγματεύσεις για την αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν σταμάτησαν την Κυριακή μετά την εκλογή του δικαστή Ebrahim Raisi στην προεδρία.
Ο Raisi υποστήριξε τη Δευτέρα συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και έξι παγκόσμιων δυνάμεων για την αναβίωση μιας πυρηνικής συμφωνίας του 2015, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ακόμη και αν η Ουάσινγκτον απομακρύνει όλες τις κυρώσεις.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, με τα αποστάγματα και τα αποθέματα βενζίνης να αυξάνονται, σύμφωνα με μια προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης