Περιβάλλον

Krebber (CEO RWE): Κυβερνήσεις και εταιρείες πρέπει να συνεργάζονται για τους πράσινους στόχους

tags :
Krebber (CEO RWE): Κυβερνήσεις και εταιρείες πρέπει να συνεργάζονται για  τους πράσινους στόχους

H συζήτηση πρέπει να διευρυνθεί σε όλα τα επίπεδα δήλωσε ο επικεφαλής της RWE

 

Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ενέργειας του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεργαστούν για να οδηγήσουν στην αποδοχή των στόχων μετάβασης στην ενέργεια, δήλωσε την Τρίτη 22/6/2021 ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας RWE προειδοποιώντας ότι οι αλλαγές συμπεριφοράς θα οδηγήσουν σε «σκληρές» πωλήσεις .

Σε συζήτηση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Reuters Global Energy Transition, ο Διευθύνων Σύμβουλος Markus Krebber δήλωσε ότι ενώ οι μεγάλες εταιρείες προχωρούν τώρα στον τομέα της απαλλαγής από τον άνθρακα, η συζήτηση πρέπει να διευρυνθεί σε όλα τα επίπεδα.

"Ως βιομηχανία πρέπει να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση μαζί με τους πολιτικούς στο λαό - ποια είναι η προθυμία σας να πληρώσετε περισσότερα για ένα πράσινο προϊόν, πώς ταξιδεύετε, τι τρώτε;" επεσήμανε ο επικεφαλής της RWE.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εκλογές τον Σεπτέμβριο όπου οι επιπτώσεις των μέτρων για την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει δώδεκα πολιτικές για το κλίμα στις 14 Ιουλίου για την ταχύτερη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. "Βλέπουμε μεγάλη αντίσταση σε πολλές χώρες, σε γραμμές μεταφοράς, εφεδρική ικανότητα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά στην ξηρά αιολικής και εισαγωγικής υποδομής για προϊόντα πράσινης ενέργειας", δήλωσε ο Krebber.
"Αυτό είναι ... όπου η βιομηχανία και οι πολιτικοί πρέπει να συνεργαστούν, γιατί σε ορισμένες χώρες θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι πολύ φιλόδοξοι στόχοι", σημείωσε.
Μετά από δεκαετίες, επικεντρωμένη στον άνθρακα, την πυρηνική ενέργεια και την καύση φυσικού αερίου, η RWE βρίσκεται στη μέση της μεταμόρφωσης, δαπανώντας το 90% του κεφαλαίου σε πράσινες επενδύσεις.
Τώρα η νούμερο δύο επιχείρηση στα υπεράκτια αιολικά παγκοσμίως και το νούμερο τρία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περισσότερα από 13 GW έως το τέλος του 2022 μέσω καθαρών επενδύσεων 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης