Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ΟΠΕΚ + συζητά νέα χαλάρωση των περικοπών από τον Αύγουστο

Ο ΟΠΕΚ + συζητά νέα χαλάρωση των περικοπών από τον Αύγουστο

Ο ΟΠΕΚ + συζητά για περαιτέρω χαλάρωση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται κατά την ανάκαμψη της ζήτησης, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με τον ακριβή όγκο για επαναφορά στην αγορά, ανέφεραν δύο πηγές του ΟΠΕΚ + την Τρίτη.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστός ως ΟΠΕΚ +, επιστρέφει 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) στην αγορά από το Μάιο έως τον Ιούλιο ως μέρος ενός σχεδίου για τη σταδιακή χαλάρωση των περσινών περιορισμών παραγωγής πετρελαίου.
Ο ΟΠΕΚ + θα συναντηθεί την επόμενη 1η Ιουλίου. "Είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί σταδιακά από τον Αύγουστο", δήλωσε μια από τις πηγές, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και οι ακριβείς όγκοι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.

Κοινό έδαφος Ρωσίας - ΟΠΕΚ

Οι συνομιλίες σημαίνουν ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία είναι πιθανό να βρουν κοινό έδαφος για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου.
Η Μόσχα επιμένει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή για να αποφύγει την αύξηση των τιμών, ενώ βασικοί παραγωγοί του ΟΠΕΚ, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν έχουν δώσει κανένα μήνυμα για το επόμενο βήμα μέχρι τώρα. Οι Ρώσοι παραγωγοί βλέπουν τον Αύγουστο ως την κατάλληλη στιγμή για να διευκολύνουν περαιτέρω τις μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου παρά την αναμενόμενη επιστροφή των ιρανικών βαρελιών, καθώς η αγορά βρίσκεται σε έλλειμμα, σύμφωνα με πηγή της βιομηχανίας στο Reuters την Τρίτη.
Η παραγωγή "Limping" των ΗΠΑ υποστηρίζει επίσης την υπόθεση για χαλάρωση των περιορισμών, δήλωσε ρωσική πηγή. Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, αφού το Brent αυξήθηκε πάνω από 75 $ το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019 και καθώς ο ΟΠΕΚ + ξεκινά συζητήσεις για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά οι ισχυρές προοπτικές ζήτησης στηρίζουν τις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης