Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Επιτακτική ενσωμάτωση υδρογόνου στις υποδομές φυσικού αερίου

Γερμανία: Επιτακτική ενσωμάτωση υδρογόνου στις υποδομές φυσικού αερίου
Η ζήτηση του υδρογόνου στη Γερμανία αναμένεται να είναι 191TWh για την περίοδο 2022-32

Tο υδρογόνο, το βιομεθάνιο και το συνθετικό μεθάνιο πρέπει να ενσωματωθούν στη γερμανική υποδομή φυσικού αερίου, ανέφεραν οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς της χώρας στο σχέδιο 10ετούς σχεδίου ανάπτυξης δικτύου για το 2022-32.

Η επίτευξη των γερμανικών κλιματικών στόχων νωρίς θα απαιτήσει υποδομή υδρογόνου που μπορεί να κατασκευαστεί από το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου, ανέφερε η ένωση διαχειριστών συστημάτων FNB στο πλαίσιο σεναρίου που έγινε χθες (22/6).

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην αγορά ανέφεραν 500 έργα υδρογόνου στο έγγραφο, το οποίο είναι το πρώτο βήμα για την κατάρτιση του Σχεδίου Ανάπτυξης Δικτύου Αερίου της Γερμανίας 2022-2032. «Ο τεράστιος αριθμός έργων δείχνει σαφώς ότι πρέπει να παρέχουμε υποδομή υδρογόνου σε πρώιμο στάδιο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FNB Thomas Goessmann.

Τα δεδομένα

Η ζήτηση του υδρογόνου στη Γερμανία αναμένεται να είναι 191TWh για την περίοδο 2022-32. Και η κατανάλωση θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί στα 342TWh το 2040 και στα 476TWh το 2050, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα αγοράς.

Επιπρόσθετη παροχή υδρογόνου μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη, με τους Διαχειριστές να χρησιμοποιούν διάφορες πηγές για να γεφυρώσουν το κενό στη ζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών υδρογόνου. Προτάσεις για έξι έργα από γειτονικές χώρες αναφέρθηκαν στην FNB, με συνολική ικανότητα εισαγωγής περίπου 12,6GW έως το 2032.

Παράλληλα, η εγχώρια παραγωγή από χερσαία αιολικά πάρκα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή υδρογόνου, καθώς το δυναμικό αιολικής ενέργειας εκτιμάται στα 29GW για την περίοδο. Και μια τρίτη επιλογή είναι η αποθήκευση (ειδικά για την κάλυψη φορτίων αιχμής) θα μπορούσε να παρέχει περίπου 4,2 GW.

Τέλος, οι Διαχειριστές στοχεύουν να λάβουν υπόψη τις παραδοχές σχετικά με την ικανότητα παραγωγής της Γερμανίας για καθαρό υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης καθώς αναπτύσσεται το δεκαετές σχέδιο. Η αναμενόμενη ικανότητα ηλεκτρόλυσης το 2027 είναι 1,7GW και 2,4GW για το 2030, πιθανώς φτάνοντας τα 8GW το 2035.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης