Ενέργεια

Looney: «Good news» για την ενεργειακή στρατηγική της BP οι υψηλές τιμές πετρελαίου

Looney: «Good news» για την ενεργειακή στρατηγική της BP οι υψηλές τιμές πετρελαίου
Η BP θέλει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% έως το 2030

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα ωφελήσουν τη στρατηγική της BP να μειώσει την έκθεσή της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει τους μετόχους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney στο Reuters την Τρίτη (22/6).

«Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου είναι πολύ καλές για τη στρατηγική μας και οι μέτοχοι μας θα επωφεληθούν από αυτό, ειδικά μέσω του προγράμματος εξαγοράς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος της BP.

Η νέα εποχή

Από τότε που αντικατέστησε τον Bob Dudley ως CEO της BP στις αρχές του 2020, ο Looney παρουσίασε μια στρατηγική επικεντρωμένη στους ενεργειακούς στόχους ως το 2050, επενδύοντας περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου με την πάροδο του χρόνου.

Η BP θέλει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% έως το 2030. Ωστόσο, ο Looney έχει πει πολλές φορές ότι η BP θα συνεχίσει να ασχολείται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αυτή η επιχείρηση θα παραδίδει μετρητά για ανανεώσιμες επενδύσεις και σταθερές αποδόσεις στους μετόχους.

Η ανάγνωση των τιμών

Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου αποτελούν καλά νέα για τα σχέδια της BP, που στοχεύει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Looney στο Reuters. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα διευκόλυνε επίσης την κατανομή περισσότερων επενδύσεων σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της BP.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Looney είπε στο Bloomberg News ότι αναμένει ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, η οποία θα παραμείνει ισχυρή για κάποιο χρονικό διάστημα. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή και το σχιστόλιθο φαίνεται να παραμένει πειθαρχημένο Νομίζω ότι η κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να διαρκέσει έτσι για λίγο», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης