Ενέργεια

Βεβαίωση παραγωγού στην γερμανική Envalue για ισχύ 755 ΜW από την ΡΑΕ

Βεβαίωση παραγωγού στην γερμανική Envalue για ισχύ 755 ΜW από την ΡΑΕ
Ποιές είναι οι βλέψεις της στην Ελλάδα

Το πράσινο φως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) πήρε το ένα από τα δύο mega ενεργειακά έργα που σχεδιάζει η γερμανικών συμφερόντων Envalue Solar στη χώρα μας.

 Ειδικότερα, η εταιρεία απέκτησε χθες βεβαίωση παραγωγού από τον Ρυθμιστή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς για έναν σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 755,6 MW (μεγαβάτ) και μέγιστης ισχύος παραγωγής 754,7 MW, το οποίο χωροθετείται στη θέση Αγρόκτημα Βαφειοχωρίου στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

 Για το συγκεκριμένο έργο, καθώς και για ένα ακόμη μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 569 MW, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, η εταιρεία είχε υποβάλλει αιτήσεις στον κύκλο του περασμένου Φεβρουαρίου της ΡΑΕ.

 Είναι αξιοσημείωτο, ότι τον Φεβρουάριο, στις αιτήσεις προς τη ΡΑΕ είχαν κυριαρχήσει τα έργα στην Κεντρική Μακεδονία, με τη συνολική εγκαταστημένη ισχύ να ανέρχεται στα 1.3 GW, από το σύνολο των 8,4 GW.

 Η δραστηριότητα στην Ελλάδα 

Πάντως, η γερμανική Envalue Solar δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει την εμφάνισή της στο ελληνικό προσκήνιο. Η εταιρεία, περιλαμβανόταν στη λίστα με τις 20 προτάσεις για επιχειρηματική συνεργασία που είχαν φέρει μαζί τους το 2011, στην αρχή της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας, οι Γερμανοί επιχειρηματίες που συνόδευαν τον τότε υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.

 Ο ελληνικός βραχίονας της γερμανικής εταιρείας, η Envalue Solar Hellas τελικά ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου, με στόχο την παραγωγή, την αποθήκευση, τη μεταφορά, τη διάθεση και την εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παράγεται από φωτοβολταϊκά ή από αιολικά πάρκα.

 Ωστόσο, την ενδιαφέρουν και οι νέες τεχνολογίες καθώς διατηρεί ενδιαφέρον για την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων στα νησιά αλλά και για την παραγωγή, τη διαχείριση, την αποθήκευση και τη μεταφορά «πράσινου» υδρογόνου, δηλαδή παραγόμενου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

 Ήδη στο ελληνικό χαρτοφυλάκιό της η μητρική εταιρεία διαθέτει μικρούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Δυτική Ελλάδα, το Άργος, το Ηράκλειο και την Καβάλα. Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει μια ιστορία 16 ετών κυρίως σε ηλιακά έργα, διατηρεί παρουσία  σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Βρετανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης