Ενέργεια

Virtuo: Ποια είναι η start-up εταιρεία που «ψηφίζει» Tesla

Virtuo: Ποια είναι η start-up εταιρεία που «ψηφίζει» Tesla
Η εισαγωγή του Tesla Model 3 στο στόλο της Virtuo έρχεται αφού οι επενδυτές άντλησαν 60 εκατομμύρια δολάρια στην πενταετή εταιρεία τον περασμένο μήνα
Σχετικά Άρθρα

Η ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Virtuo προσθέτει δεκάδες οχήματα της Tesla στον στόλο της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να ηλεκτροδοτήσει τα αυτοκίνητά της, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ενοικιάζουν και να ξεκλειδώνουν premium αυτοκίνητα μέσω μιας εφαρμογής, θέλει το 50% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά έως το 2025 και 100% έως το 2030.

Παράλληλα, σκοπεύει να προσθέσει περίπου 50 οχήματα Tesla Model 3 Long Range στους στόλους της στο Λονδίνο και το Παρίσι και θα είναι διαθέσιμα για τους πελάτες από τις 22 Ιουνίου. Από την πλευρά του, ο Karim Kaddoura, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virtuo, δήλωσε στο CNBC ότι υπάρχει «δέος» που η εταιρεία σχετίζεται με την μάρκα της Tesla. «Το Tesla Model 3 είναι το μοντέλο που όλοι θέλουν να οδηγήσουν. Οι πελάτες θα το προλάβουν. Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία με σημαντικές καινοτομίες» είπε χαρακτηριστικά.

Το background της επιλογής

Η εισαγωγή του Tesla Model 3 στο στόλο της Virtuo έρχεται αφού οι επενδυτές άντλησαν 60 εκατομμύρια δολάρια στην πενταετή εταιρεία τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στην εταιρεία στα 96 εκατομμύρια δολάρια. Είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να επιταχύνει την ηλεκτροδότηση του στόλου της.

Ο Kaddoura αρνήθηκε να σχολιάσει τα έσοδα της Virtuo, αλλά είπε ότι η εταιρεία είχε 150.000 ενεργούς πελάτες και 4.000 οχήματα προς ενοικίαση σε όλη τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία. Η Virtuo προσέθεσε έναν αριθμό οχημάτων Hyundai Kona Electric στον στόλο της κατά το πρώτο τρίμηνο, ώστε να μάθει τι χρειάζεται για τη λειτουργία των αυτοκινήτων EV, δήλωσε ο Kaddoura. «Δεν θέλαμε να βάλουμε τον Tesla στον κατάλογο χωρίς να έχουμε τουλάχιστον λίγη εμπειρία σε αυτό», είπε.

Η ανανεωμένη εστίαση στα ηλεκτρικά οχήματα έρχεται καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο έχουν δεσμευτεί να εγκαταλείψουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης υπέρ της ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης