Επικαιρότητα

Τρόμος για την μετάλλαξη Δέλτα - Κυρίαρχη σε όλη την Ελλάδα - Πιθανά τοπικά lockdown - Ποιοι κινδυνεύουν

Τρόμος για την μετάλλαξη Δέλτα - Κυρίαρχη σε όλη την Ελλάδα - Πιθανά τοπικά lockdown - Ποιοι κινδυνεύουν
Καμπανάκι από επιστήμονες, δεν επαρκεί τείχος ανοσίας με 70% - 75% του πληθυσμού

Παρά τα «ανοίγματα» και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων χάρη στην πολύ καλή πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για την παράλλαξη τύπου Δέλτα (ινδική) της covid, η οποία βάσει όλων των εκτιμήσεων αναμένεται να έχει κυριαρχήσει σε όλη την χώρα έως τα τέλη Αυγούστου.

 

Ήδη τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται στην εν λόγω παράλλαξη που θεωρείται η πιο μεταδοτική από όλες τις προηγούμενες παραλλάξεις του ιού, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ένα τείχος ανοσίας της τάξης του 70% με 75% δεν είναι επαρκές για την προστασία του πληθυσμού.
Υπό τα νέα αυτά δεδομένα, τα οποία απειλούν να ανατρέψουν την εξαιρετικά καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και να πυροδοτήσουν μια νέα έξαρση κρουσμάτων, οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλή προστασία.
Άλλωστε οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτοί, οι οποίοι κινδυνεύουν και απειλούνται περισσότερο είναι οι ανεμβολίαστοι, τα παιδιά και εκείνο το ποσοστό των πολιτών που αν και έχουν εμβολιαστεί, δεν τους έχει πιάσει η ανοσία.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι 18 ασθενείς στην Κρήτη που βρέθηκαν θετικοί στην παράλλαξη Δέλτα, δεν είχαν εμβολιαστεί.
Άλλωστε για την εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα έγινε χθες Πέμπτη 24/6 έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών και υγειονομικών στελεχών προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Στους 12.634 οι νεκροί

Τα νέα 25/6 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 395, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης