Τελευταία Νέα

Γερμανία και Χιλή υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας υδρογόνου

Γερμανία και Χιλή υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας υδρογόνου

Θα συγκροτήσουν μια ειδική ομάδα για τη δημιουργία οικονομιών υδρογόνου

 

Η Γερμανία και η Χιλή υπέγραψαν την Τρίτη 29/6/2021  επιστολή προθέσεων για μια διμερή συμμαχία για την παραγωγή και το εμπόριο υδρογόνου με στόχο να διευκολύνουν την αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου με ανανεώσιμη ενέργεια μεταξύ των χωρών, ανέφερε σε ανακοίνωση το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Οι δύο  χώρες θα συγκροτήσουν μια ειδική ομάδα για τη δημιουργία οικονομιών υδρογόνου και θα εντοπίσουν εφικτά έργα βάσει μιας αρχικής συμφωνίας ενεργειακής εταιρικής σχέσης που ιδρύθηκε το 2019, ανέφερε.

 Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Χιλή είναι σημαντική, καθώς οι μεγάλοι ενεργειακοί παράγοντες της Γερμανίας εξετάζουν νέες εμπορικές οδούς για τις εισαγωγές υδρογόνου ως καθαρότερη εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων.

"Το πράσινο υδρογόνο είναι βασικό στοιχείο για την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων", δήλωσε ο Altmaier. "Επικεντρωνόμαστε σε στρατηγικές συνεργασίες με χώρες στις οποίες το πράσινο υδρογόνο και τα παράγωγά του μπορούν να παραχθούν αποτελεσματικά και οικονομικά." Τον Δεκέμβριο, το υπουργείο πραγματοποίησε συνεισφορά 8,2 εκατομμυρίων ευρώ  σε μια μονάδα υδρογόνου της Χιλής που σχεδιάστηκε από τη Siemens Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης