Διεθνή

Ταχύτατη η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» - Παγκόσμια ανησυχία

Ταχύτατη η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» - Παγκόσμια ανησυχία
Tο ενθαρρυντικό είναι ότι, παρά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, δεν έχει καταγραφεί ανάλογη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, κάτι που αποδίδεται εξ ολοκλήρου στους εμβολιασμούς.
Η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» παγκοσμίως σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πανδημικής φάσης, γεμάτης οδυνηρές αναλογίες με το πρόσφατο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη στο έλεος του μεταλλαγμένου στελέχους, με σημαντική έξαρση των κρουσμάτων σε πολλά κράτη, όπως η Ρωσία, η Βρετανία και η Πορτογαλία, όπου κρίθηκε αναγκαία η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων. Ταυτόχρονα, παντού καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια επίσπευσης των εμβολιασμών.'

Τα νέα για τη μετάλλαξη «Δέλτα» δεν είναι ευοίωνα. Οπως διαπιστώθηκε, στο Ισραήλ το 50% των ενηλίκων που προσβλήθηκαν από το μεταλλαγμένο στέλεχος είχε εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Γι’ αυτό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει εκ νέου τη χρήση μασκών από όλους σε κλειστούς χώρους και την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Το ενθαρρυντικό είναι ότι, παρά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, δεν έχει καταγραφεί ανάλογη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, κάτι που αποδίδεται εξ ολοκλήρου στους εμβολιασμούς. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης