Ενέργεια

Σδούκου για διασύνδεση της Κρήτης: Εξοικονόμηση εκατ. ευρώ στους καταναλωτές μέσω της μείωσης των ΥΚΩ

Σδούκου για διασύνδεση της Κρήτης: Εξοικονόμηση εκατ. ευρώ στους καταναλωτές μέσω της μείωσης των ΥΚΩ
Το 2023 θα γίνουν ορατά τα οφέλη της εν λόγω ηλεκτρικής διασύνδεσης
Σχετικά Άρθρα

Στην απαρίθμηση των σπουδαίων πλεονεκτημάτων που εξασφαλίζει το project της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, προχώρησε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο της σημερινής ημερίδας της ΡΑΕ με θέμα ««Το υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023».

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι η εν λόγω διασύνδεση θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια, τόσο του νησιού της Κρήτης, όσο και ολόκληρης της χώρας. Παράλληλα, θα εξοικονομηθούν πολλά εκατ. ευρώ στον Έλληνα καταναλωτή μέσω της μείωσης των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Στη συνέχεια, προσδιόρισε το 2023 ως έτος, κατά το οποίο θα φανερωθούν τα πρώτα θετικά σημάδια της νέας εποχής στα ενεργειακά δεδομένα του νησιού. Αυτό γιατί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΔΜΗΕ, σε δύο περίπου χρόνια υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το «μεγάλο» καλώδιο της Κρήτης.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην τεχνική επάρκεια των εμπλεκομένων στελεχών από πλευράς Διαχειριστών, Χρηματιστηρίου Ενέργειας και Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης