Ενέργεια

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του φυσικού αερίου στα 3,74 δολ/mmbtu

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του φυσικού αερίου στα 3,74 δολ/mmbtu

Υψηλότερα θα κινηθούν οι τιμές λένε οι αναλυτές

 

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι τιμές του φυσικού αερίου με τους αναλυτές να βλέπουν τις τιμές ακόμα υψηλότερα το επόμενο διάστημα, που παραμένουν υψηλότερα των 3,7 δολ mmbtu.
Χθες σημείωσαν νέα άνοδο +3% στα 3,740 δολ/mmbtu αποδεικνύοντας ότι το Bull trend μπορεί να τις φέρει στα 4δολ/mmbtu.
Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται στο timing καθώς ξεκινά η περίοδος οδήγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο εθνικός μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 3,10 $ ανά γαλόνι , που είναι σχεδόν 0,07 $ υψηλότερα από ό, τι πριν από ένα μήνα και αυξήθηκε κατά 43% από την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Kilduff της Again Capital εκτιμά ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ανοδικά και η Ασία

Οι αποστολές του Ιουνίου στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 18% από τον προηγούμενο μήνα σε υψηλό τρίμηνο των 6,01 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας διασφαλίζουν επαρκή τροφοδοσία ενέργειας εν αναμονή ενός καυτού καλοκαιριού και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η Κίνα εισήγαγε περίπου 6,4 εκατομμύρια τόνους LNG τον Ιούνιο, (πτωτικά σε σύγκρισημε τον Μάιο), αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου 26% υψηλότερη από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Ένας έμπορος με έδρα την Κίνα δήλωσε ότι η ισχυρή αγορά από την Κίνα προκαλείται επίσης από λόγους ενεργειακής ασφάλειας, καθώς θέλουν να αποφύγουν μια κατάσταση όπως τον περασμένο χειμώνα, όταν οι τιμές spot αυξήθηκαν σε πάνω από 30 $ ανά mmBtu εν μέσω έλλειψης φυσικού αερίου.

Τέλος στη διαμάχη στο Νιου Τζέρσεϋ

Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε τέλος στη διαμάχη που εξελισσόταν στο Νιου Τζέρσεϋ και σε άλλες πολιτείες που αναζητούσαν τρόπο να αντιταχθούν σε αγωγούς που διέρχονται από τη γη τους.Τόσο οι φιλελεύθεροι όσο και οι συντηρητικοί δικαστές ψήφισαν υπέρ της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου της PennEast Pipeline Co. Η απόφαση αναφέρει ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν διακρατικούς αγωγούς για τα οποία έχει δοθεί το πράσινο φως από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (FERC), μπορούν να αποκτήσουν τη γη που χρειάζονται. Τόσο η διοίκηση Trump και Biden είχε υποστηρίξει το PennEast.

Δεκαεννέα πολιτείες προέτρεψαν το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί αντίθετα με το Νιου Τζέρσεϋ. Στην περίπτωση του Νιου Τζέρσεϋ, ο προγραμματισμένος αγωγός 116 μιλίων θα ξεκινήσει από την κομητεία Luzerne της Πενσυλβανίας έως την κομητεία Mercer στο Νιου Τζέρσεϋ.
Η FERC είχε επιτρέψει στο έργο της εταιρείας να προχωρήσει το 2018, χορηγώντας στην PennEast ένα λεγόμενο πιστοποιητικό δημόσιας ευκολίας και αναγκαιότητας, αλλά ακολούθησαν αγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης