Ενέργεια

Άλλαξε τις ισορροπίες στην ηλεκτροκίνηση της Κίνας η Li Auto - Ποια εισηγμένη εκτόπισε τον Ιούνιο

Άλλαξε τις ισορροπίες στην ηλεκτροκίνηση της Κίνας η Li Auto - Ποια εισηγμένη εκτόπισε τον Ιούνιο
Η Xpeng είπε ότι οι παραδόσεις της για τον Ιούνιο σημείωσαν επίσης μηνιαίο ρεκόρ, σε 6.565 οχήματα
Σχετικά Άρθρα

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία που εισηγμένη στις ΗΠΑ, η Li Auto, κατέγραψε περισσότερες παραδόσεις από την Xpeng τον Ιούνιο, θέτοντας την τελευταία «ουραγό» για τον περασμένο μήνα.

Οι «επιδόσεις» των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών

Σήμερα (2/7) μάλιστα, δήλωσε ότι τον περασμένο μήνα, παρέδωσε 7.713 μονάδες του μοναδικού της μοντέλου στην αγορά, το Li One SUV. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι περισσότερο υβριδικό, καθώς διαθέτει δεξαμενή καυσίμου για φόρτιση της μπαταρίας και επέκταση του εύρους οδήγησης.

Η Xpeng είπε ότι οι παραδόσεις της για τον Ιούνιο σημείωσαν επίσης μηνιαίο ρεκόρ, σε 6.565 οχήματα. Η εταιρεία είπε ότι η πλειονότητα των παραδόσεων αφορούσε το sedan P7, έναντι του SU3 της G3.

Την Πέμπτη (1/7) η Nio ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις για τον Ιούνιο έφτασαν τα 8.083 αυτοκίνητα - επίσης μηνιαίο ρεκόρ. Αυτό έφερε το σύνολο του δεύτερου τριμήνου κοντά στο υψηλό τέλος των προβλέψεων της εταιρείας. Η Nio κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των τριών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ με μηνιαίες παραδόσεις, ενώ η Xpeng κατά κανόνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Η πτώση της Xpeng στην τρίτη θέση τον Ιούνιο έρχεται καθώς η κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι εισηγμένη και στη Wall Street, πήρε το πράσινο φως για να πραγματοποιήσει την εισαγωγή της και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα και 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έχει δύο άλλα οχήματα που πρόκειται να ξεκινήσουν τις παραδόσεις αργότερα φέτος, μια ενημερωμένη έκδοση του G3 που ονομάζεται G3i SUV και ένα νέο sedan, το P5. Παρά την τρίτη θέση τον Ιούνιο με μηνιαίες παραδόσεις, η Xpeng ξεπέρασε το υψηλό ρεκόρ του δεύτερου τριμήνου με σχεδόν 1.400 οχήματα. Ωστόσο, η Li Auto κέρδισε τις τριμηνιαίες προβλέψεις της με περισσότερα από 2.000 οχήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης