Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δανία: Διάλογο με την αγορά για τις ανάγκες υποδομών στο υδρογόνο

Δανία: Διάλογο με την αγορά για τις ανάγκες υποδομών στο υδρογόνο
Ο σχετικός διάλογος είναι ανοιχτός έως τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους

Ο Διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ενέργειας Energinet και ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας (DEA) άνοιξαν διάλογο με την αγορά για να αποκτήσουν αυξημένες γνώσεις σχετικά με τις μελλοντικές ανάγκες της υποδομής υδρογόνου στη Δανία.

Σύμφωνα με την Energinet, ο διάλογος με ανθρώπους της αγοράς είναι το πρώτο βήμα, προκειμένου ο Διαχειριστής να αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις για την ζήτηση του υδρογόνου αλλά και τις υποδομές που χρειάζεται για να υποστηριχθεί μια τέτοια επενδυτική πρωτοβουλία. Όπως αναφέρεται, οι παράγοντες της αγοράς έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη νέα αυτή προοπτική, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αποθήκευσης.

«Αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα από τον διάλογο για την αγορά θα χρησιμοποιηθούν ως συμβολή στην εργασία του Δανικού Οργανισμού Ενέργειας με τις εθνικές στρατηγικές», ανέφεραν χαρακτηριστικά Energinet και DEA. Επίσης, τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν στην εργασία της Energinet με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και της υποδομής φυσικού αερίου.

Τέλος, ο εν λόγω διάλογος είναι ανοιχτός έως τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης