Περιβάλλον

Αυτοψία Γ. Αμυρά στη λίμνη Βουλκαριά

Αυτοψία Γ. Αμυρά στη λίμνη Βουλκαριά

Ενημέρωση για το φαινόμενο μεγάλης ποσότητας νεκρών κυπρίνων

 

Αυτοψία στη λίμνη της Βουλκαριάς, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το φαινόμενο μεγάλης ποσότητας νεκρών κυπρίνων, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην «Διώρυγα Κλεοπάτρας».

Τον Υφυπουργό συνόδευσε κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για να εκτιμήσει την κατάσταση της λίμνης, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, και να λάβει δείγματα νερού για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ρυπογόνων ουσιών και τον προσδιορισμό τυχόν ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο περιβάλλον της λίμνης και προκάλεσαν το φαινόμενο. Τα δείγματα θα αποσταλούν στα εργαστήρια του Δημόκριτου και του Εθνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε δέκα ημέρες.
Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Διευθυντής της Μονάδας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου Δημήτρης Μπαρέλλος και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συνομίλησαν επί μακρόν με τον κ. Αμυρά για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου που εμφανίζεται στη λίμνη την τελευταία δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης