Ενέργεια

Η Chevron προχωρεί σε έργο 4 δισ. δολαρίων στο Gorgon LNG

Η Chevron προχωρεί σε έργο 4 δισ. δολαρίων στο Gorgon LNG
Το έργο J-IC περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού ελέγχου πλωτού πεδίου 27.000 τόνων, υποθαλάσσιας υποδομής συμπίεσης και υποβρύχιο καλώδιο ισχύος 135 χιλιομέτρων

Η Chevron Corp και οι συνεργάτες της στο έργο Gorgon LNG στα ανοικτά της Δυτικής Αυστραλίας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ένα έργο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της ανάκτησης φυσικού αερίου από υπεράκτια πηγάδια και τη διατήρηση της τεράστιας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου γεμάτο για 40 χρόνια.
Το έργο Jansz-Io Compression (J-IC), το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκτηση φυσικού αερίου στο έργο GNGGON LNG, καθώς το πεδίο Jansz-Io γεράει και αναμένεται να χρειασθεί πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Η απόφαση λαμβάνεται καθώς οι εξαγωγείς LNG της Αυστραλίας αναλαμβάνουν την παροχή βοήθειας στους Ασιάτες πελάτες για την απομάκρυνση από τη χρήση βρώμικου άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η αυστραλιανή κυβέρνηση αντιμετωπίζει διεθνή πίεση προκειμένου να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις εκπομπές.

"Η περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια FID (τελική επενδυτική απόφαση) δείχνει την εμπιστοσύνη στον κλάδο μας, τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που υποστηρίζουμε ... και πώς μπορούμε να διαδραματίσουμε μεγάλο ρόλο σε ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αυστραλιανής Παραγωγής Πετρελαίου και Εξερεύνησης, Andrew McConville.

Το έργο J-IC περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού ελέγχου πλωτού πεδίου 27.000 τόνων, υποθαλάσσιας υποδομής συμπίεσης και υποβρύχιο καλώδιο ισχύος 135 χιλιομέτρων (84 μίλια) προς το νησί Barrow, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο LNG των 15,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.
Το πεδίο Jansz-Io παράγει αέριο από το 2015.
"Μετά από περίπου 10 χρόνια παραγωγής, η πίεση των ταμιευτήρων θα μειωθεί. Η προσθήκη συμπίεσης θα ενισχύσει την ανάκτηση του μπλοκ, επιτρέποντας τη διατήρηση της παροχής φυσικού αερίου στα τρένα LNG και το εργοστάσιο στο νησί Barrow μακροπρόθεσμα", δήλωσε εκπρόσωπος της Chevron. Η Chevron είναι ο χειριστής του Gorgon LNG και κατέχει το 47% του έργου. Οι συνεργάτες της είναι οι Exxon Mobil Corp, Royal Dutch Shell, Osaka Gas, Tokyo Gas και JERA


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης