«Άλμα» των παραγγελιών της Nordex 1,5 GW το β' τρίμηνο του 2021

«Άλμα» των παραγγελιών της Nordex 1,5 GW το β' τρίμηνο του 2021
Οι ισχυρότερες μεμονωμένες αγορές στην Ευρώπη ήταν η Φινλανδία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Ισπανία

Στα 1.534 MW ανήλθε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των παραγγελιών της Nordex το β’ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με τα 888 MW της ίδιας περιόδου το 2020. Μάλιστα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2021, οι πελάτες παραγγέλνουν συνολικά 297 ανεμογεννήτριες για έργα σε εννέα χώρες.

Τα επιμέρους χαρακτηριστικά

Επίσης, η Ευρώπη αντιπροσώπευε περίπου το 54% της πρόσληψης παραγγελιών το δεύτερο τρίμηνο και η Λατινική Αμερική περίπου 46%. Οι ισχυρότερες μεμονωμένες αγορές στην Ευρώπη ήταν η Φινλανδία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Ισπανία. Όσον αφορά τη Λατινική Αμερική δύο παραγγελίες μεγάλου όγκου προήλθαν από τη Βραζιλία.

Από την πλευρά του προϊόντος, η επιχείρηση το δεύτερο τρίμηνο επικεντρώθηκε και πάλι σε μεγάλο βαθμό στους διάφορους τύπους στροβίλων της σειράς Delta4000 με περίπου 89% της συνολικής πρόσληψης παραγγελιών. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, το μερίδιο ήταν συνολικά περίπου 82%, σε σύγκριση με 79% το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Παράλληλα, με 70 τουρμπίνες και συνολική ισχύ 969 MW, περισσότερο από το 63% των νέων παραγγελιών αντιπροσωπεύεται από το τελευταίο μοντέλο στροβίλου N163 / 5.X της σειράς Delta4000 μόνο. Για μεγάλα έργα στη Βραζιλία και τη Φινλανδία με συνολικά 958MW, οι πελάτες έχουν παραγγείλει αυτήν την παραλλαγή στροβίλου με διάμετρο ρότορα 163 μέτρων και εγκατεστημένη χωρητικότητα άνω των 5 MW.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nordex Jose Luis Blanco δήλωσε: «Η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της σειράς Delta4000 στην εισαγωγή παραγγελιών αντικατοπτρίζει την ισχυρή ζήτηση για υψηλής απόδοσης στροβίλους στα τμήματα 4MW + και 5MW + παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά (ελληνικών και ξένων) κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 21,21% και η αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων διαμορφώθηκε στο ποσό των 593,28 εκ. ευρώ.

 Με τις υπάρχουσες εξαιρετικά ευέλικτες παραλλαγές έξι στροβίλων αυτής της πλατφόρμας, ο Όμιλος Nordex είναι σε πολύ καλή θέση για να συνεχίσει να επωφελείται από αυτήν την παγκόσμια τάση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης