Ενέργεια

Μέτριες οι εμπορικές επιδόσεις της BYD στα ηλεκτρικά οχήματα σε σύγκριση με το 2019

Μέτριες οι εμπορικές επιδόσεις της BYD στα ηλεκτρικά οχήματα σε σύγκριση με το 2019
Τον Ιούνιο οι πωλήσεις των υβριδικών ξεπέρασαν τα ηλεκτρικά

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πούλησε λιγότερα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους από την ίδια περίοδο το 2019, πριν από την πανδημία του κορονοϊού, αναμεταδίδει το CNBC.

Mάλιστα, η εταιρεία, υποστηριζόμενη από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, δήλωσε χθες (5/7) ότι πούλησε 20.016 ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα τον Ιούνιο και συνολικά 93.440 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του έτους - διπλάσιο από το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη υπολείπεται των πωλήσεων 95.779 ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Παράλληλα, τον Ιούνιο η BYD πούλησε 84 περισσότερα υβριδικά οχήματα παρά ηλεκτρικά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη τάση όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD που ξεπερνούν τα υβριδικά. Βέβαια, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα πιθανότατα υποχώρησαν 14,9% τον Ιούνιο σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με την China Association of Automobile Manufacturers.

Συνολικά, οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν στα 1,93 εκατομμύρια μονάδες τον Ιούνιο, σημειώνοντας μείωση 16,3% σε ετήσια βάση και μείωση 9,5% από τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η ένωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης