Ενέργεια

Τέσσερις διεθνείς τράπεζες ξεκινούν εθελοντική πλατφόρμα αγοράς πιστώσεων άνθρακα

Τέσσερις διεθνείς τράπεζες ξεκινούν εθελοντική πλατφόρμα αγοράς πιστώσεων άνθρακα

Ο Βρετανικός Όμιλος NatWest, η Καναδική Canadian Imperial Bank of Commerce, η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας και η Itaú Unibanco της Βραζιλίας ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία Project Carbon

 

Τέσσερις παγκόσμιες τράπεζες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα μια πιλοτική πλατφόρμα για την αγορά και πώληση εθελοντικών πιστώσεων άνθρακα, ανακοίνωσαν την Τετάρτη, ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από την οικονομική κοινότητα στην αναπτυσσόμενη αγορά αντιστάθμισης άνθρακα.

Μια ειδική ομάδα του ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση της εθελοντικής αγοράς άνθρακα δήλωσε στις αρχές του έτους ότι η αγορά θα πρέπει να αναπτυχθεί 15 φορές για να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν βάσει της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και θα μπορούσε να αξίζει 5 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Ο Βρετανικός Όμιλος NatWest, η Καναδική Canadian Imperial Bank of Commerce, η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας και η Itaú Unibanco της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η πρωτοβουλία Project Carbon θα συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο ρευστής αγοράς για αντισταθμίσεις άνθρακα και θα βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα.
"Η αλλαγή του κλίματος είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας. Βοηθάμε τους τραπεζικούς πελάτες μας να κατανοήσουν και να μειώσουν τα αποτυπώματα άνθρακα μέσω συνεργασιών όπως το Project Carbon", δήλωσε ο Alison Rose, διευθύνων σύμβουλος του NatWest Group.
Η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους αγοραστές να εντοπίσουν πλήρως τα έργα από τα οποία προέρχονται οι πιστώσεις άνθρακα ανέφεραν οι τράπεζες σε κοινή δήλωση. Θα εξετάσει επίσης πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία blockchain για την ανταλλαγή πιστώσεων και για να καταστήσει την αγορά πιο προσιτή στους πελάτες.
"Η ομάδα είναι πρόθυμη να προσκαλέσει ομοσπονδιακά ιδρύματα να συμμετάσχουν για να βοηθήσουν στην παροχή μιας κοινής πλατφόρμας υπηρεσιών που πιστεύει ότι θα είναι θεμελιώδης για την κλιμάκωση της εθελοντικής αγοράς άνθρακα", ανέφεραν οι τράπεζες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης