Ενέργεια

Ιταλία: Η Terna θα επενδύσει 18,1 δισ. ευρώ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας

Ιταλία: Η Terna θα επενδύσει 18,1 δισ. ευρώ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας

 Θα δαπανήσει επίσης πάνω από 1,2 δισ. ευρώ σε νέα γραμμή 1.000 μεγαβάτ με την Ελβετία και περίπου 750 εκατ. ευρώ σε νέο υποθαλάσσιο καλώδιο 20 χλμ με την Ελλάδα

 

Η ιταλική Terna δεσμεύθηκε να επενδύσει ποσό ρεκόρ 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας τα επόμενα 10 χρόνια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ενεργειακής μετάβασης και της οικονομικής ανάκαμψης.

Η Terna, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες δικτύου της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα έργα στο νέο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο για το εθνικό δίκτυο θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, διπλάσια από εκείνη του προηγούμενου σχεδίου.
«Χάρη στη δέσμευση όλων των ανθρώπων μας, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που είναι όλο και πιο αποτελεσματικό, βιώσιμο και« πράσινο », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stefano Donnarumma σύμφωνα με το Reuters.
Το μέλλον της ενεργειακής μετάβασης της Ευρώπης μακριά από ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες πηγές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη αποδοτικότερων ψηφιοποιημένων δικτύων, για την αντιμετώπιση λιγότερο προβλέψιμων ροών από την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Ενίσχυση των διασυνδέσεων

Οι επενδύσεις στο δίκτυο θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των διασυνδέσεων μεταξύ του νότου της χώρας, η οποία παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, και του βιομηχανικού βορρά όπου η ζήτηση ηλεκτρισμού είναι μεγαλύτερη, ανέφερε η Terna, η οποία ελέγχεται από την κρατική CDP.
Σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια νέα γραμμή 1.000 μεγαβάτ με την Ελβετία και περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ σε νέο υποθαλάσσιο καλώδιο 20 χιλιομέτρων με την Ελλάδα για την ενίσχυση των ροών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η Ιταλία, η οποία έχει γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας με τη Βόρεια Αφρική, επιθυμεί να ενισχύσει το ρόλο της ως κόμβου ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου. Η Terna θα έχει τα περισσότερα από τα έσοδά της από την ανάπτυξη ηλεκτρικού δικτύου υψηλής τάσης.


www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης