Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εni: Στα 350 MW επεκτείνεται η εγκατεστημένη ισχύς στην Ιταλία - Η νέα συμφωνία

Εni: Στα 350 MW επεκτείνεται η εγκατεστημένη ισχύς στην Ιταλία - Η νέα συμφωνία
Η μετάβαση προς τις ΑΠΕ είχε ξεκινήσει την περασμένη χρονιά, με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου να βρίσκεται στο επίκεντρο

Σε συμφωνία με τον Διαχειριστή κεφαλαίων Glennmont Partners ήρθε η Eni για την απόκτηση ενός από μεγαλύτερα χερσαία χαρτοφυλάκια αιολικής ενέργειας στην Ιταλία. Πρόκειται για μια στοχευμένη κίνηση, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει καταστρώσει σημαντικά επεκτατικά σχέδια προς την πράσινη ενέργεια.

Μάλιστα, η μετάβαση προς τις ΑΠΕ είχε ξεκινήσει την περασμένη χρονιά, με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου να βρίσκεται στο επίκεντρο.Σύμφωνα με το Reuters, ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος θα αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο 315 MW που αποτελείται από 13 μονάδες, αυξάνοντας τη συνολική αιολική του ικανότητα στην Ιταλία στα 350 MW.

Η εικόνα της Eni

«Αυτή η συναλλαγή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Eni και θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε 4 GW εγκατεστημένης χωρητικότητας το 2024» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο Όμιλος θα οικοδομήσει την ίδια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή θα πραγματοποιήσει επιλεκτικές εξαγορές, ειδικά σε χώρες όπου είχε υπάρχουσα ευρεία πελατειακή βάση. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, η οποία έχει δεσμευτεί να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050, στοχεύει σε ανανεώσιμη χωρητικότητα 15 GW το 2030 και 60 GW το 2050.

Τέλος, η BNP Paribas ενημέρωσε την Eni για την  συμφωνία χαρτοφυλακίου αιολικής ενέργειας, ενώ οι ιδιοκτήτες πλειοψηφίας Glennmont και PGGM Infrastructure Fund ενημερώθηκαν από τους Rothschild και L&B Partners.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης