Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φόβος στην Καλιφόρνια για τις αντοχές του Δικτύου ηλ. ενέργειας λόγω του καύσωνα

Φόβος στην Καλιφόρνια για τις αντοχές του Δικτύου ηλ. ενέργειας λόγω του καύσωνα
Οι σημερινές υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν πτώση ισχύος στο ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας

Συστάσεις για να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έκανε ο Διαχειριστής Δικτύου της Καλιφόρνιας προς τους καταναλωτές, έτσι ώστε να μην προκύψουν αναπάντεχα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι σημερινές υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν πτώση ισχύος στο ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας. Το χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο είναι μεταξύ 4-9 μ.μ.

Το ιστορικό

Σημειώνεται ότι την 1η Ιουλίου ο διαχειριστής δήλωσε ότι θα προχωρούσε στη διάθεση πρόσθετης χωρητικότητας φέτος, μιας και η Καλιφόρνια βρίσκεται προ των πυλών ενός κύματος καύσωνα.

Σε περίπτωση μάλιστα, που το Δίκτυο δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες και δεν ανταποκριθούν οι εναλλακτικές επιλογές σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών, το επόμενο αναγκαστικό βήμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή του δικτύου της Καλιφόρνιας (California Independent System/ISO), η εντολή σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος θα είναι το αποτέλεσμα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προαναφερθέντα σενάρια.

Η αιτία της κλιματικής αλλαγής

Πριν από περίπου 20 μέρες, ο καύσωνας έπληξε την Καλιφόρνια αλλά και μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το σύστημα ηλεκτροδότησης να φτάσει στα όριά του. Εκείνο το διάστημα δεν ήταν λίγες οι αναφορές και προειδοποιήσεις των Αρχών για εναλλασσόμενες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανό» το δίκτυο.

Η παρατεταμένη ξηρασία είχε φέρει σε απόγνωση και τους αγρότες, που είχαν ήδη αντιμετωπίσει έναν ιδιαίτερα ξηρό χειμώνα, με ελάχιστες εποχιακές βροχές με αποτέλεσμα να απειλούνται οι καλλιέργειές τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης