Ενέργεια

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο καθώς μειώνονται τα αποθέματα των ΗΠΑ

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο καθώς μειώνονται τα αποθέματα των ΗΠΑ
Αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές μετά το αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή 9/7/2021, καθώς τα στοιχεία έδειξαν έλλειψη στα αποθέματα των ΗΠΑ, εν μέσω αβεβαιότητας για τις παγκόσμιες προμήθειες μετά από το αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ +.
Περί τις 18:40 του Brent ενισχυόταν κατά 2,09%, στα 75,67 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate των ΗΠΑ σημείωνε άνοδο 2,39%, στα 74,70 $ ανά βαρέλι.

Οι τιμές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού καταγράφουν εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 2%, παρασυρόμενες από την κατάρρευση των συνομιλιών για την παραγωγή μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας,γνωστοί ως ΟΠΕΚ +.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν και η ζήτηση βενζίνης έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2019, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Πέμπτη. «Μια ανοδική έκθεση της ΕΙΑ βοήθησε την αγορά πετρελαίου να ανακάμψει», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM. «Είναι σαφές ότι οι αγορές πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι σφιχτές. Ωστόσο ... ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες είναι να περιοριστεί η απειλή ενός πολέμου τιμών του ΟΠΕΚ + », πρόσθεσε.

Τα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου περιορίστηκαν από τις ανησυχίες ότι τα μέλη του ομίλου ΟΠΕΚ + θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να εγκαταλείψουν τα όρια παραγωγής που έχουν ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, με τις συνομιλίες να διαλύονται λόγω αδιεξόδου μεταξύ των μεγάλων παραγωγών την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα . Οι δύο σύμμαχοι του ΟΠΕΚ στον Κόλπο διαφωνούν για μια προτεινόμενη συμφωνία που θα είχε φέρει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά.
Η Ρωσία προσπαθούσε να μεσολαβήσει για την σύναψη μιας συμφωνίας για αύξηση της παραγωγής, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ + την Τετάρτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνομιλίες υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη. Η παγκόσμια εξάπλωση της παραλλαγής Delta προκαλεί ανησυχία στην αγορά καθώς εκτιμάται ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει τη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που επίσης επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης