Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Shell θα πουλήσει το μερίδιο της στο διυλιστήριο Schwedt το 2021

Η Shell θα πουλήσει το μερίδιο της στο διυλιστήριο Schwedt το 2021
Θα πουλήσει το μερίδιο της 37,5% στο διυλιστήριο για ένα μη γνωστό ποσό στην Alcmene GmbH βραχίονας του Ομίλου Liwathon

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τ ότι συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της στο ανατολικόγερμανικό διυλιστήριο PCK Schwedt, τελευταίο σε μια σειρά πωλήσεων διυλιστηρίων στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενεργειακή μετάβασης. Η Shell ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα πουλήσει το μερίδιο της 37,5% στο διυλιστήριο για ένα μη γνωστό ποσό στην Alcmene GmbH βραχίονας του Ομίλου Liwathon, επιχείρηση logistics και επενδύσεων με έδρα στην Εσθονία.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, εν αναμονή της έγκρισης από τις αρχές της σύμπραξης και τους εταίρους της, την ρωσική Rosneft και την ιταλική ENI. Η διάθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Shell για τη μείωση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου διυλιστηρίων της σε βασικές τοποθεσίες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν μελλοντικά κέντρα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, καθώς στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στο μηδέν έως το 2050 το αργότερο.
"Αυτή η πώληση υποστηρίζει τη μετατόπιση του χαρτοφυλακίου διύλισης της Shell που περιλαμβάνει την ανάπτυξη του υψηλής αξίας Energy & Chemicals Park Rheinland", δήλωσε ο Robin Mooldijk, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Manufacturing της Shell.
Τον Μάιο, η Shell ανακοίνωσε την πώληση του διυλιστηρίου της Anacortes, Washington, ΗΠΑ. Η εταιρεία πούλησε επίσης το χημικό της διυλιστήριο στο Mobile της Αλαμπάμα
Σχεδιάζει επίσης να μειώσει κατά το ήμισυ τη χωρητικότητα στο διυλιστήριο πετρελαίου Pulau Bukom στη Σιγκαπούρη.
Τα αποθέματα πρώτων υλών θα αποτιμηθούν κατά το κλείσιμο, με βάση τους πραγματικούς όγκους και τις επικρατούσες τιμές αγοράς, ανακοίνωσε η Shell, εκτιμώντας το ποσό ποσό μεταξύ 150-250 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Rosneft κατέχει 54,17% και ENI 8,33% στο PCK (Petrolchemisches Kombinat) Schwedt, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα (χλμ.) Βορειοανατολικά του Βερολίνου. Αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται 220.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ανέφερε η Shell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης