Τελευταία Νέα

Καινοτόμα συνεργασία Enel - Energy Vault στην ανακύκλωση ανεμογεννητριών για την αποθήκευση ενέργειας

Καινοτόμα συνεργασία Enel - Energy Vault στην ανακύκλωση ανεμογεννητριών για την αποθήκευση ενέργειας
Συνεχίζεται σταδιακά και συντεταγμένα ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου

Η Enel Green Power συνεργάζεται με την ελβετική εταιρεία Energy Vault για να ενσωματώσει την ανακύκλωση των πτερυγίων ανεμογεννητριών, που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας με την ανακύκλωση υλικών που δεν χρειάζονται πλέον σε αιολικά πάρκα, εφαρμόζοντας μια προοπτική κυκλικής οικονομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα.

Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ενδέχεται να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τη μελέτη σκοπιμότητας με θετικό αποτέλεσμα για την κατασκευή του εργοστασίου EVx, υπογράμμισε ο επικεφαλής αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών συστημάτων της Enel Green Power, Pasquale Salza.

Επίσης, ο Marco Terruzzin που ηγείται της Energy Vault υπογράμμισε ότι: «Η αποστολή μας είναι να γεφυρώσουμε το εναπομένον κενό στο αγωγό καθαρής ενέργειας παρέχοντας οικονομικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, επιταχύνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για τις μονάδες μας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Enel για να διασφαλίσουμε ότι οι ενεργειακές λύσεις τους θα συνεχίσουν να έχουν θετικό αντίκτυπο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα κόστους, τη βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες εργασίας που σχετίζονται με ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού».

Τέλος, η Irene Fastelli από πλευράς Enel Green Power ανέφερε ότι: «Η χρήση (σύνθετου) υλικού δίνει στα μπλοκ μεγαλύτερη σταθερότητα αυξάνοντας την αντοχή τους και μειώνοντας περαιτέρω το κόστος. Η συνεργασία με την Energy Vault περιλαμβάνει μελέτες σκοπιμότητας για την ενσωμάτωση του σύνθετου υλικού από τα πτερύγια στροβίλου που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας της Enel Green Power στα μπλοκ που χρησιμοποιεί το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.

Όλα αυτά ενσωματώνονται σε μια κυκλική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τον παροπλισμό του αιολικού σταθμού, την επεξεργασία του σύνθετου υλικού σε μια μονάδα τεμαχισμού, την επεξεργασία και την επανένταξή του στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης