Επικαιρότητα

Πελώνη: Μέχρι αύριο ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πελώνη: Μέχρι αύριο ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, η Κρήτη και  το Βόρειο Αιγαίο

Μέχρι αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι καθίσταται αναγκαία η μετάβαση στην τρίτη φάση της εμβολιαστικής στρατηγικής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, η Κρήτη και  το Βόρειο Αιγαίο.

Στάθηκε επίσης στη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ τόνισε ότι το 75% των νέων κρουσμάτων είναι κάτω των 34 ετών. Σημείωσε, δε, ότι το 13% των νοσηλευομένων φέρουν στελέχη της νέας μετάλλαξης, ωστόσο ουδείς εξ αυτών ήταν εμβολιασμένος.Υπογράμμισε επιπλέον ότι τα στοιχεία δείχνουν πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός, ενώ σημείωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνούν τα 4,25 εκατ. Όπως πρόσθεσε, το 70% των άνω των 60 ετών, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης