Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ErgoProlipsis: Στόχος το “Zero Accidents” στα ενεργειακά έργα

ErgoProlipsis: Στόχος το “Zero Accidents” στα ενεργειακά έργα
H Ergoprolipsis είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει και τις υπηρεσίες της σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας σε μεγάλα τεχνικά έργα

Τιμώντας τις ρίζες της που είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και την προσήλωσή της στην ενίσχυση της ασφάλειας στα μεγάλα ενεργειακά έργα της χώρας μας, η Ergoprolipsis συμμετείχε ως χορηγός στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 - 10 Ιουλίου.

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας, η Ergoprolipsis είναι παρούσα σε μεγάλα έργα κρίσιμων υποδομών, όπως στην κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, Ηρακλείου, αλλά και σε μεγάλα ενεργειακά έργα όπως το εμβληματικό έργο κατασκευής ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Στηρίζοντας το Συνέδριο, μια διοργάνωση - θεσμό για την Κρήτη αλλά και για τη χώρα, τη στιγμή που οι εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας είναι πολλές και ραγδαίες, η Ergoprolipsis συμμετείχε ως χορηγός, ενώ συμμετείχε και στην 1η Διεθνή Έκθεση Ενέργειας στην Ελλάδα που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του συνεδρίου. Μάλιστα, με το Υδρογόνο να αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα της φετινής ατζέντας, η Ergoprolipsis σε συνεργασία με τις εταιρείες ECOMED και Alexopoulos & Partners, συμμετείχε με περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκε το νέο πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, διαμετακομιδή και διανομή υδρογόνου. H συμβολή της Ergoprolipsis στην κοινοπραξία αφορά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ασφάλειας και υγείας κατά διαδικασία της παραγωγής και λειτουργίας, σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, καθώς και σε μελέτες και μετρήσεις.

Επιπλέον, η Ergoprolipsis είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει και τις υπηρεσίες της σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας σε μεγάλα τεχνικά έργα. Με το μότο “Safe Business is Good Business η εταιρεία ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που οφείλει να κατέχει η πολιτική και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας σε κάθε εργοτάξιο.

Την 3η ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 10/7, ο Γενικός Διευθυντής της Ergoprolipsis κ. Ιωάννης Ασπιρτάκης, συμμετείχε επίσης μαζί με τους κ.κ. Θωμά Κόλλια της ECOMED και Βασιλεία Αλεξοπούλου της Alexopoulos & Partners, σε πάνελ συζήτησης με τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, Γενικό Γραμματέα του οργανισμού Hydrogen Europe και τον κ. Μάκη Κετόνη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρογόνου Κύπρου με θέμα «Υδρογόνο: Χαράσσοντας το δρόμο προς την Ενεργειακή Μετάβαση».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Ergoprolipsis κ. Νικόλαος Καρανίκας εξήρε τη σημασία της πρόληψης στον τομέα της υγείας και ασφάλειας σημειώνοντας ότι «Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, προκειμένου να εκπληρώσουμε τους εθνικούς στόχους ενίσχυσης της πράσινης ενέργειας, το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα ιδιαίτερα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η Ergoprolipsis διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επιστημονικό προσωπικό ώστε να βοηθήσει της εταιρείες - αναδόχους να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των χιλιάδων εργαζόμενων που θα απασχοληθούν στα κατασκευαστικά έργα του ενεργειακού κλάδου, σε όλα τα στάδια των έργων από τη μελέτη έως την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση. Αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε, να ενημερώσουμε και να συντονίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα πρόληψης με απώτερο στόχο να επιτύχουμε το zero accidents”».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης