Τελευταία Νέα

Προχωρά τον σχεδιασμό της η κοινοπραξία των BP και EnBW στον τομέα των offshore αιολικών

Προχωρά τον σχεδιασμό της η κοινοπραξία των BP και EnBW στον τομέα των offshore αιολικών
Όταν ολοκληρωθούν, η Morgan και η Mona θα έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα παραγωγής 3 GW

Η BP και η EnBW επιβεβαίωσαν τα ονόματα των προγραμματισμένων νέων υπεράκτιων αιολικών έργων τους στη Θάλασσα της Ιρλανδίας και ξεκίνησαν μια ειδική πύλη προμηθευτών για τις εξελίξεις.

Όταν ολοκληρωθούν, η Morgan και η Mona θα έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα παραγωγής 3 GW, ικανή να τροφοδοτήσει με ρεύμα 3,4 εκατ. νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο διευθυντής του έργου της EnBW Burkhard Roemhild είπε: «Εμπνευστήκαμε από τη θέση αυτών των δύο υπεράκτιων ανέμων και τη σύνδεσή τους με την περιοχή»

Για την αιτία των ονομάτων, τόνισε ότι: «Morgan σημαίνει αρχηγός της θάλασσας στην Παλιά Ουαλία και η Mona σχετίζεται με Ynys Môn, που είναι το ουαλικό όνομα για το Νησί της Αγγλίας».

Δύο λόγια για την κοινοπραξία

Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών εξασφάλισε  δύο μεγάλες «περιοχές» στην Ιρλανδία, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι οι περιοχές με την υψηλότερη αξία στους πλειστηριασμούς υπεράκτιων αιολικών δικαιωμάτων στην Αγγλία και την Ουαλία για δέκα χρόνια. Η EnBW και η bp σχεδιάζουν να κατασκευάσουν δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα εκεί με συνδυασμένη χωρητικότητα 3 GW.

«Η συγκεκριμένη αναγνώριση επιβεβαιώνει ότι BP και EnBW είναι οι σωστοί συνεργάτες με τη σωστή στρατηγική και τις σωστές δυνατότητες. Η EnBW συγκαταλέγεται μεταξύ των σημερινών ηγετών στην προηγμένη υπεράκτια αιολική τεχνολογία. Σε συνεργασία με την bp, έναν σημαντικό παράγοντα με διεθνή εμπειρία στην υπεράκτια επιχείρηση, θα συμβάλουμε και πάλι σημαντικά στο φιλικό προς το κλίμα ενεργειακό μέλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας στον κόσμο», είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της EnBW Mastiaux.

Ο Dev Sanyal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της bp για το φυσικό αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είχε υπογραμμίσει ότι: «Η BP ήταν πρωτοπόρος στην υπεράκτια βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα φέρουμε περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την εξειδικευμένη εμπειρία της EnBW. Με τη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών όπως αυτή, αναπτύσσουμε και θα προσφέρουμε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης