Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος για Dow και S&P, απώλειες για Nasdaq

Wall Street: Άνοδος για Dow και S&P, απώλειες για Nasdaq

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3% στις 384,26 μονάδες.

 

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 14/7/2021 με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ρεκόρ εντός της ημέρας αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τις εύκολες νομισματικές της πολιτικές.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 45 μονάδες , ή 0,13% στις 34.934 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,12% στις 4.374 μονάδες αφού έφτασε σε ένα νέο υψηλό νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3% στις 384,26 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,22% στις 14.644 μονάδες.

Το αργό υποχωρούσε 3,38% στα 72,69 δολάρια και το brent σημείωνε απώλειες 2,73% στα 74,40 δολάρια το βαρέλι.

Ο Powell είπε στην εξαμηνιαία κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να περιμένει προτού αρχίσει να διευκολύνει τις αγορές ομολόγων της παρά τις αυξανόμενες τιμές του πληθωρισμού.
Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει τον πληθωρισμό να περιορισθεί. «Στη συνάντησή μας τον Ιούνιο, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας από τότε που υιοθετήσαμε την καθοδήγηση για την αγορά περιουσιακών στοιχείων τον περασμένο Δεκέμβριο. Ενώ η επίτευξη του προτύπου της «ουσιαστικής περαιτέρω προόδου» εξακολουθεί να είναι μακριά, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί », δήλωσε ο Powell.
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας την Πέμπτη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε εν μέσω των παρατηρήσεων του Powell, συνεχίζοντας την πτώση του τους τελευταίους μήνες. Οι αποδόσεις μειώθηκαν ακόμη και όταν η ανακοίνωση των τιμών παραγωγού από τον Ιούνιο έδειξε υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό. Αυτό ακολουθεί το μεγαλύτερο άλμα στον δείκτη τιμών καταναλωτή από το 2008, που αανακοινώθηκε την Τρίτη.
Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 2% αφού η εταιρεία ζήτησε από τους προμηθευτές να αυξήσουν την παραγωγή των iPhone επόμενης γενιάς κατά 20%.
Η JPMorgan αύξησε την τιμή – στόχο της μετοχής για να υπονοήσει 20% δυνητική ανοδική πορεία. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμα΄των δεύτερου τριμήνου από μεγάλες τράπεζες και άλλες μεγάλες εταιρείες συνεχίστηκαν την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης