Ενέργεια

Nissan EV36Zero: Το νέο σχέδιο της Nissan στην ηλεκτροκίνηση

Nissan EV36Zero: Το νέο σχέδιο της Nissan στην ηλεκτροκίνηση
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέχρι το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το νέο φιλόδοξο έργο

Το σχέδιό της για την κατασκευή ενός «gigafactory» αξίας 1 δισ. λιρών στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε η Nissan, στο πλαίσιο των κινήσεων που κάνει στην ηλεκτροκίνηση. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι ξεκινά το έργο - που ονομάζεται Nissan EV36Zero - μαζί με την Envision AESC, μια εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών και το δημοτικό συμβούλιο του Σάντερλαντ.

Η Nissan, η οποία έχει ζωηρή κατασκευαστική δραστηριότητα στο Sunderland για 35 χρόνια, δήλωσε ότι 1.650 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο κέντρο: 900 για τη Nissan και 750 στο Envision AESC.

Μιλώντας στο CNBC «Squawk Box Europe» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Ashwani Gupta δήλωσε ότι η κίνηση έδειξε «τον οδικό χάρτη μας για την ουδετερότητα άνθρακα». Τα λεγόμενα gigafactories - ένας όρος που επινοήθηκε από τον CEO της Tesla Elon Musk - είναι εγκαταστάσεις που παράγουν μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα σε μεγάλη κλίμακα.

Ήδη μάλιστα έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου στο Sunderland στο οποίο η παρούσα παραγωγική δυναμικότητα είναι 1.9GWh. Η αύξηση αναμένεται να φτάσει από τα 6GWh στα 20GWh με την παραγωγή 200.000 μπαταριών ετησίως το 2024.

Πάντως σύμφωνα με τους FT, η Nissan έχει συμφωνήσει την οικονομική υποστήριξη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων λιρών από την Βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει το χαμηλό λειτουργικό κόστος του εργοστασίου που αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης