Ενέργεια

Στρατηγική συνεργασία της Chevron στον τομέα του υδρογόνου

Στρατηγική συνεργασία της Chevron στον τομέα του υδρογόνου
Η συνεργασία θα εξυπηρετήσει τέσσερις στόχους και αφορά βιώσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Μνημόνιο συνεργασίας με την Cummins υπέγραψε η Chevron για να διερευνήσει μια στρατηγική συμμαχία στο υδρογόνο και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η Cummins είναι παγκόσμιος ηγέτης των τεχνολογιών ενέργειας και υδρογόνου και η συνεργασία αφορά βιώσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Chevron η συνεργασία θα εξυπηρετήσει τέσσερις στόχους. Αρχικά, την δημόσια πολιτική που προωθεί το υδρογόνο ως λύση για τον άνθρακα για τις μεταφορές και τη βιομηχανία.

Στη συνέχεια, την ανάπτυξη της ζήτησης στην αγορά για επαγγελματικά οχήματα και βιομηχανικές εφαρμογές που τροφοδοτούνται από υδρογόνο.

Την ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη της χρήσης υδρογόνου για τη βιομηχανία και τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου και τέλος την διερεύνηση ευκαιριών για την αξιοποίηση των ηλεκτρολυτών της Cummins και των τεχνολογιών κυψελών καυσίμου σε ένα ή περισσότερα από τα διυλιστήρια της Chevron.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Chevron, Andy Walz υπογράμμισε ότι: «Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει και να προσφέρει οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, και καθαρή ενέργεια. Η συνεργασία με την Cummins είναι ένα θετικό βήμα προς τον στόχο μας να οικοδομήσουμε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε μια περιοχή χαμηλών εκπομπών άνθρακα που να είναι συμπληρωματική με τις τρέχουσες προσφορές μας.

Το υδρογόνο είναι μια μόνο λύση χαμηλότερου άνθρακα στην οποία επενδύουμε, ώστε οι πελάτες μας να μειώσουν την ένταση του άνθρακα στις επιχειρήσεις και την καθημερινή τους ζωή. Έχουμε επίσης επενδύσει στην ανάπτυξη και την προμήθεια ανανεώσιμων φυσικών αερίων, στην ανάμιξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα καύσιμα μας, στην επεξεργασία βιοκαυσίμων στα διυλιστήρια μας και στα έργα μείωσης που θα μειώσουν την ένταση του άνθρακα στις δραστηριότητές μας».

Η Amy Davis εκπροσωπώντας την Cummins, σχολίασε ότι: «Η συνεργασία με τη Chevron για την πρόοδο της τεχνολογίας υδρογόνου και την επιτάχυνση της ανάπτυξης των οικοσυστημάτων μας βοηθά να συνεχίσουμε τον στόχο μας για την ενεργοποίηση ενός κόσμου ουδέτερου από άνθρακα. Η ενεργειακή μετάβαση συμβαίνει και αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο που θα παίξει το υδρογόνο στο ενεργειακό μας μείγμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης