Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μάσκες στο διηνεκές - Αλλαγή σκηνικού σε Ελλάδα και διεθνώς για τον COVID

Μάσκες στο διηνεκές - Αλλαγή σκηνικού σε Ελλάδα και διεθνώς για τον COVID
Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν σθεναρά τη συνεχιζόμενη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους και το καλοκαίρι, παρά τη μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη ειδικά σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.
Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, οι μάσκες προσφέρουν στους πολίτες τον πιο ισχυρό τρόπο περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου σε καφετέριες, θέατρα και εστιατόρια, εκτιμούν Βρετανοί επιστήμονες.
Τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων Covid-19 ξεπέρασαν τις 50.000 την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας επιστήμονες και ειδικούς στον τομέα της υγείας να προειδοποιήσουν ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε νέο lockdown παρά τη μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη, καθώς ο Covid φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι το Φθινόπωρο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είπαν, η χρήση μάσκας πρέπει να συνεχιστεί παρά την άρνηση της κυβέρνησης να προβεί μια τέτοια κίνηση, γράφει ο Guardian.

Περισσότερα :

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/574841/epistimoniki-meleti-aparaititi-i-xrisi-maskas-kai-sto-mellon-para-ta-emvolia-o-covid-eksaplonetai


Σαρρηγιάνης: 6500 κρούσματα τα μέσα Αυγούστου

«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι η κίνηση για νέα περιοριστικά μετρά στο νησί ήταν σωστή και στοχευμένη.

Ήδη από τις έξι χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απαγόρευση της μουσικής στο νησί, ενώ έως τις 26 Ιουλίου απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης