Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο αιολικό πάρκο της Cubico στις ΗΠΑ

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο αιολικό πάρκο της Cubico στις ΗΠΑ
Η συνολική ισχύς του αιολικού πάρκου είναι 46,5 MW

Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο αιολικό πάρκο της Cubico Sustainable Investments στις ΗΠΑ. Tο συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, εν ονόματι «Wind Wall 1», συνολικής ισχύος 46,5 MW υποστηρίζεται από μια συμφωνία αγοράς ενέργειας με την Amazon και βρίσκεται στην περιοχή Tehachapi της Καλιφόρνια. Η Eolus ανέπτυξε και κατασκεύασε το αιολικό πάρκο.

Παράλληλα, το συνολικό επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο της Cubico στις ΗΠΑ, το οποίο αποτελείται κυρίως από φωτοβολταϊκά έργα, ανέρχεται σε περισσότερα από 600 MW, συμπεριλαμβανομένου του Wind Wall 1. Επιπλέον, έργο 374 MW βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Cubico Americas, Ricardo Diaz, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που προσθέτουμε ένα άλλο επιχειρησιακό έργο στην αμερικανική μας επιχείρηση, το οποίο, όσον αφορά την εγκατεστημένη χωρητικότητα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Cubico.Αυτό το πρώτο αιολικό έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μας οδηγεί στον στόχο μας να χτίσουμε ένα πιο ποικίλο χαρτοφυλάκιο καθώς συνεχίζουμε να αναζητούμε νέες ευκαιρίες στη χώρα».

Η εξαγορά του Wind Wall 1 χρηματοδοτήθηκε από την HSBC ως μοναδικός πάροχος φορολογικών μετοχών.

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, η Cubico ολοκλήρωσε την εξαγορά της Αιολική Παναχαϊκού ΑΕ από την Enora, στην οποία ανήκαν 2 λειτουργικά χερσαία αιολικά πάρκα στην Ελλάδα.

Τα αιολικά πάρκα έχουν συνολική ισχύ 48,5 MW και βρίσκονται στα βουνά του Παναχαϊκού. Η Enora και η θυγατρική της Enteka Services θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τα πάρκα, διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση της ιδιοκτησίας.

Η εταιρεία θέλει επίσης να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα μέσω ηλιακών φωτοβολταϊκών και χερσαίων αιολικών δυνατοτήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης