Τελευταία Νέα
Ενέργεια

DW: Συμβιβασμός ΗΠΑ - Γερμανίας για τον Nord Stream 2

DW: Συμβιβασμός ΗΠΑ - Γερμανίας για τον Nord Stream 2
Όπως είναι γνωστό, ο αγωγός ολοκληρώνεται μέχρι το φθινόπωρο

Επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει αντίθετη με την κατασκευή του αγωγού, αλλά επί της ουσίας η διευθέτηση με τη Γερμανία σημαίνει ότι δεν πρόκειται πλέον να προβάλει αντίσταση στην ολοκλήρωση του έργου.

Τόσο ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, όσο και ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, είχαν αντιδράσει έντονα στην κατασκευή αγωγού για το φυσικό αέριο που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, μία βασική χώρα-τράνζιτ, η οποία χρειάζεται τα έσοδα από τη μεταφορά αερίου για να επιβιώσει.

Για τις ΗΠΑ ο Nord Stream 2 δεν είναι παρά γεωπολιτικός ελιγμός του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, που παγιώνει την εξάρτηση της Ευρώπης από ρωσικές εξαγωγές αερίου. Επιπλέον, πολλοί φοβούνται περαιτέρω αποσταθεροποίηση της γειτονικής Ουκρανίας, από τη στιγμή που η Ρωσία δεν θα έχει πλέον ανάγκη τους Ουκρανούς για να μεταφέρει αέριο στη Δύση. Η σχετική συμφωνία λήγει το 2024, ενώ ο αγωγός Nord Stream 2 ολοκληρώνεται μέχρι το φθινόπωρο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης