TotalEnergies: Διμερές συμβόλαιο PPA στο Βέλγιο με την Air Liquide

TotalEnergies: Διμερές συμβόλαιο PPA στο Βέλγιο με την Air Liquide
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο βρίσκεται στα βελγικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας
Σχετικά Άρθρα

Η TotalEnergies, μέσω της θυγατρικής εταιρείας που διαθέτει στο Βέλγιο, Lampiris, πρόκειται να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια μέσω ΑΠΕ από υπεράκτιο αιολικό πάρκο που διαθέτει, στην Air Liquide βάσει μιας εταιρικής συμφωνίας αγοράς 15 ετών.

Πρόκειται για τη σύναψη διμερών συμβολαίων και αποτελεί πλέον μονόδρομο για όλες τους εμπλεκόμενους φορείς και αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσεται από τώρα μεγάλη κινητικότητα προς αναζήτηση καταναλωτών που θα απορροφήσουν την παραγόμενη ενέργεια.

Το πλαίσιο της συνεργασίας

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η TotalEnergies θα παρέχει 50 GWh σε ετήσια βάση στην Air Liquide, η οποία θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ενέργεια για να προμηθεύσει αρκετούς από τους βιομηχανικούς και ιατρικούς χώρους παραγωγής φυσικού αερίου στο Βέλγιο.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο βρίσκεται στα βελγικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας, πρόσθεσε η TotalEnergies.

Παράλληλα, ο διευθυντής της TotalEnergies για τις ανανεώσιμες πηγές, Julien Pouget υπογράμμισε ότι: «Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θέλουμε να διαθέσουμε όλη την τεχνογνωσία μας για να τις στηρίξουμε στην ενεργειακή μετάβασή τους, προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Η εταιρική αγορά PPA αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στην Ευρώπη και θέλουμε η TotalEnergies να κατέχει ηγετική θέση στον τομέα αυτό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης