Εni: Εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 1,2 GW από την Ισπανία

tags :
Εni: Εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 1,2 GW από την Ισπανία
Azora και η Eni εργάζονται σε μια ευρύτερη στρατηγική συμφωνία για την περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα των ΑΠΕ της Eni στην Ισπανία.

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni πρόκειται να αγοράσει 1.200 MW ισπανικών έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας από την ευρωπαϊκή εταιρεία της Μαδρίτης, Azora.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τρία λειτουργικά χερσαία αιολικά πάρκα, ένα υπό κατασκευή αιολικό πάρκο και πέντε ηλιακά έργα σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης.Η συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων ανέρχεται στα 230 MW και των ηλιακών στο 1 GW.

Επιπλέον, η Azora και η Eni εργάζονται σε μια ευρύτερη στρατηγική συμφωνία για την περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα των ΑΠΕ της Eni στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής της ομάδας Azora Infrastructure, Santiago Olivare είπε: «Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκεται στον πυρήνα των δυνατοτήτων της Azora και αποτελεί βασική πεποίθηση για εμάς. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την Eni με τη συνεχή επέκτασή της στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε το ιστορικό των 20+ ετών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να υποστηρίξουμε μια τόσο κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ενέργειας σε αυτό το σημαντικό ταξίδι ανάπτυξης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi υπογράμμισε ότι: «Αυτή η λειτουργία μας επιτρέπει να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με άμεσο αποτέλεσμα. Ενισχύουμε τις αναπτυξιακές μας προοπτικές μέσω ενός αγωγού ηλιακών έργων σε μια στρατηγική αγορά όπως η ισπανική, όπου η Eni συνεργάζεται επί του παρόντος με έναν ισχυρό ισπανικό εταίρο όπως η Azora και ενισχύει τον εφοδιασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης