Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο υψηλό για τον S&P, 83 μονάδες πάνω ο Dow - Κέρδη 2,4% για τον energy sector

Wall Street: Νέο υψηλό για τον S&P, 83 μονάδες πάνω ο Dow - Κέρδη 2,4% για τον  energy sector

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,03% στις 14.840 μονάδες

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Δευτέρα 26/7/2021 με τον S&P 500 να κινείται γύρω από το ρεκόρ του τη Δευτέρα καθώς ξεκινά μια εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες.


Ο Dow Jones αυξήθηκε 83 μονάδες ή 0,24% στις 35.144 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,24% στις 4.422 μονάδες σε υψηλό.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,49% στις 376,32 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,03% στις 14.840 μονάδες για να φτάσει σε ένα νέο υψηλό εντός της ημέρας.

Οι ανακοινώσεις ξεκινούν με την Tesla μετά το κουδούνι κλεισίματος. Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin για αγορές οχημάτων. Οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν 2,4%.
Οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Alphabet και Microsoft είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ η Google, το Facebook και το Amazon θα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Η περίοδος αναφοράς για το δεύτερο τρίμηνο ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο, παρέχοντας υποστήριξη για μετοχές καθώς κινούνται ξανά σε ρεκόρ με υψηλό επίπεδο.
Μέχρι στιγμής, το 88% των εταιρειών S&P 500 έχουν ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το FactSet. " Οι μετοχές παραμένουν ανθεκτικές καθώς συνεχίζουν να ανεβαίνουν σε περιοχή ρεκόρ», δήλωσε ο Craig Johnson, επικεφαλής τεχνικός της αγοράς στο Piper Sandler.
«Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για την περίοδο των κερδών έχει κρατήσει ζωντανό το συναίσθημα της αγοράς και αντισταθμίζει τις ανησυχίες σχετικά με την αιχμή της ανάπτυξης και τις αυξανόμενες νέες περιπτώσεις κοροναϊού».
Και οι τρεις από τους σημαντικότερους μέσους όρους τερμάτισαν σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση της αγοράς στις αρχές της εβδομάδας λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα του Covid και πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης